Pothuizen en Koning; de Zusjes

0
1652
Pothuizen en Koning; de Zusjes

Naam: Patrick Pothuizen, Marcel Koning (en later Rene van Rijswijk)
Bijnaam:De Zusjes
Clubs: De Zusjes speelden bij NEC
Hoe verwierven zij hun bijnaam? Marcel Koning en Patrick Pothuizen waren jarenlang de gangmakers bij NEC. Door hun lange haar en hun onafscheidelijkheid werden ze de Zusjes genoemd. Toen Rene van Rijswijk de overstap naar NEC maakte was de cirkel natuurlijk helemaal rond.
De Zusjes waren vaak gebroederlijk aan de bar van Nijmeegse horeca gelegenheden als El Sombrero, Cafe Daen en natuurlijk de Drie Gezusters te vinden. Ze waren destijds trouwens niet de enige die wel van een biertje hielden. Jack de Gier, Luuk Maes en zelfs hun coach Jimmy Calderwoord flankeerden de Zusjes vaak. NEC stond in die tijd bekend als een (h)echt vriendenteam. Marcel Koning: ”In mijn tijd was NEC echt een vriendenteam. Dat zie je in het huidige profvoetbal bijna nergens meer.”

Om hun zusterband te bezegelen hebben ze zelfs een nummer opgenomen “Wij zijn de Zusjes en dragen een paardenstaart”. Het heeft helaas nooit de nationale hitlijsten gehaald, maar is zeker het luisteren waard. Je kan hem hier downloaden. Misschien is het een leuk idee om de Zusjes het nummer nog eenmaal ten gehore te laten brengen bij het afscheid van Patrick Pothuizen.
Wie verzon de bijnaam? De NEC selectie.
Sinds wanneer heeft hij de bijnaam? 1995
Andere bijnamen: Pothuizen en Koning werden in Nijmegen ook wel “Het Dynamische Duo” of “Hepie en Hepie” genoemd.

Enkele andere verklaarde bijnamen:
Mad Dog
De Slager van Bilbao
Heinz Kroket
De Galopperende Majoor
De Bijl uit Montevideo
of de hele categorie

En hier een volledige lijst van bijnamen van voetballers en hier een lijst met bijnamen van clubs en landen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here