Voetbalreizen

voetbalreizen
Voetbalreizen worden steeds populairder. Dat is niet zonder reden! Wij Nederlanders houden van voetbal. Het is volkssport nummer één. Naast het zelf spelen, zijn we ook fan van voetbal kijken. En hoe kun je de sfeer van een wedstrijd beter voelen dan wanneer je er zelf bij bent? De leukste manier om dat te doen is met een voetbalreis. Een spannende, sfeervolle Premier League voetbalreis meemaken? Of ons Oranje aanmoedigen tijdens het EK in 2021? Dat is allemaal mogelijk! Bekijk hieronder alle informatie die je nodig hebt over voetbalreizen.
Wil je zeker weten een goede voetbalreis? De meest bekende aanbieders bieden vele voetbalreizen aan voor vele clubs en competities. Vergelijk hieronder binnenkort de beste aanbieders van voetbalreizen!

Complete voetbalreizen

Een complete voetbalreis is een reis waarin alles geregeld is. Dat houdt in: je ontvangt een wedstrijdticket, je vlucht is geregeld en ook accommodatie is inbegrepen (meestal een hotel). Hieronder vind je binnenkort de beste complete voetbalreizen!

Waarom een complete voetbalreis?

Er zijn meerdere redenen waarom een complete voetbalreis een goede keuze is:

 • Je hoeft geen aparte vlucht te boeken
 • Je accommodatie (vaak een hotel) is ook al geregeld
 • Complete voetbalreizen sluiten het beste aan op de wedstrijd of wedstrijden die je gaat bezoeken
 • Alles in een, dus je hoeft je geen zorgen meer te maken

Goedkope voetbalreizen

Voor personen met een kleiner budget hebben wij een ideale oplossing, namelijk goedkope voetbalreizen. Zo heb je dezelfde geweldige beleving voor een lage prijs. Bekijk hieronder binnenkort de mogelijkheden!

Waarom kiezen voetbalfans voor goedkope voetbalreizen?

Een kleiner budget voor je voetbalreis? Daarmee zijn voldoende mogelijkheden! Je kunt je favoriete (buitenlandse) club prima live zien met een kleiner budget. Er zijn genoeg opties en bovendien regelmatig aanbiedingen, of het nou een voetbalreis van Juventus, Real Madrid of Arsenal is! Tips om je voetbalreis zo goedkoop mogelijk te houden? Lees snel verder.

Tips voor goedkope voetbalreizen

Wil je weten hoe je jouw voetbalreis zo goedkoop mogelijk houdt? Bekijk dan onderstaande tips:

 • Doordeweekse wedstrijden zijn goedkoper dan wedstrijden in het weekend.
 • Er kan veel verschil zitten in prijzen tussen hotels, dus vergelijk dit goed.
 • Zoek regelmatig naar nieuwe goedkope voetbalreizen en acties. Bekijk ook onze lijst hierboven en houd de lijst regelmatig in de gaten!
 • Topwedstrijden zijn vaak duurder. Natuurlijk zijn deze wedstrijden geweldig om te bezoeken, maar voor goedkope voetbalreizen kun je beter zoeken naar je favoriete club tegen een kleinere club.
 • Ga je vliegen? Als je goedkoper wilt uitkomen, kies dan voor een vlucht vanaf Eindhoven. Vliegtickets zijn vanaf Eindhoven namelijk goedkoper dan vanaf Schiphol.
 • Waar in het stadion ga je zitten? Eerste ring tickets zijn duurder dan tweede en derde ring tickets. Als je dus geld wilt besparen, kies dan niet voor eerste ring tickets.

Hoe boek je een voetbalreis?

Bekijk het volgende stappenplan voor het boeken van een voetbalreis:

 1. Vind een of meerdere geschikte aanbieder(s) (tip: gebruik onze lijsten hierboven!)
 2. Bepaal de competitie of club waar je een voetbalreis voor wilt maken.
 3. Selecteer de aanbieder met de beste voetbalreis.
 4. Een complete voetbalreis boeken? Volg dan de stappen van de aanbieder. Selecteer onder andere het aantal personen, eventuele verzekeringen, je vlucht en accommodatie.
 5. Zelf regelen? Boek dan alleen wat je nodig hebt bij de aanbieder (zoals een wedstrijdticket en vlucht), en boek de rest zelf (apart). Houd dan wel goed in de gaten of je op tijd aankomt voor de wedstrijd. Vertragingen zijn namelijk niet ongewoon. Een complete voetbalreis is eenvoudiger én kan goedkoper zijn.

Wat zijn de meest populaire voetbalreizen?

In Nederland gaan we steeds vaker op voetbalreis. Het is gezellig en een mooi avontuur. Maar wat zijn nou eigenlijk de meest populaire voetbalreizen? We beschrijven dat hieronder.

Liverpool voetbalreizen

Liverpool heeft betere en mindere jaren gekend, maar spelen weer ongelooflijk mooi voetbal! Daarmee hebben ze de Champions League gewonnen én eindelijk weer eens de Premier League. Dat het zo goed gaat bij Liverpool, zien we in Nederland natuurlijk ook. Vooral ook omdat Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum basisklant bij Liverpool zijn. Door al deze redenen zijn Liverpool voetbalreizen geliefd.

Voetbalreis Juventus

Een club met veel historie en een grote prijzenkast: het is logisch dat voetbalreizen van Juventus populair zijn. Juventus is de grootste club van Italië en liefhebbers willen Juventus graag live in actie zien!

Voetbalreis Real Madrid

Eigenlijk geldt wat hierboven staat ook voor Real Madrid, alleen komt deze club natuurlijk uit Spanje! Naast dat ‘de Koninklijke’ geweldig voetbal speelt, genieten voetbalfans tijdens hun voetbalreis in Madrid natuurlijk ook van het zonnetje.

Voetbalreis Arsenal

Voetbalreizen van Premier League teams zijn ook populair. Nederlanders zoeken daarom regelmatig naar voetbalreizen van Arsenal. Grote Nederlandse spelers als Dennis Bergkamp, Robin van Persie en Marc Overmars hebben hier gespeeld, dus het is niet raar dat voetbalfans Londen willen bezoeken voor een Arsenal wedstrijd.

Voetbalreis Chelsea

Een andere Londense club waarvan voetbalreizen veelgevraagd zijn: Chelsea. Hier hebben we spelers als Arjen Robben en Ruud Gullit zien spelen. Voetbalreizen van de Premier League zijn populair, omdat de sfeer in Engeland zo machtig is en de ervaringen onvergetelijk zijn.

Populairste competities voor voetbalreizen

Tegenwoordig zijn voor vele competities voetbalreizen mogelijk. Het is maar net wat jouw favoriete club of competitie is! Wel zijn voor voetbalreizen sommige competities het meest geliefd. Dit lijstje bevat de populairste competities voor voetbalreizen:

 • Premier League
 • Champion League
 • La Liga
 • Bundesliga

Staat jouw favoriete competitie hier niet tussen? Waarschijnlijk is een voetbalreis alsnog mogelijk. Aangezien er vele aanbieders zijn, is de kans groot dat er een voetbalreis naar jouw favoriete club of competitie beschikbaar is!

Zijn er bij voetbalreizen addertjes onder het gras?

Wanneer je iets wilt kopen, komt het best wel eens voor: een product of dienst is niet wat het lijkt. Bij voetbalreizen kan een addertje onder het ‘gras’ voorkomen in de bepaalde situaties. Let dus op de volgende punten:

 • Is je voetbalreis wel echt ‘compleet’? Soms moet je bijvoorbeeld bijbetalen voor een ontbijt, terwijl je dacht dat je een ontbijt inbegrepen was. Dit kan nogal wat kosten, dus wees voorbereid. Het wordt namelijk niet altijd even goed beschreven!
 • Betaal je niet teveel voor een complete voetbalreis? Het kan voorkomen dat aanbieders de prijs van een voetbalreis te hoog maken, omdat alles al geregeld is. Bekijk onze lijst met complete voetbalreizen op deze pagina om er zeker van te zijn dat je niet teveel betaalt!
 • Is de aanbieder betrouwbaar? Vraag anderen naar hun ervaringen en lees op internet wat anderen te zeggen hebben over de aanbieder. Hoe beter ervaringen en recensies voor anderen, hoe betrouwbaarder de aanbieder is. Een extra tip: check op keurmerken, dat geeft vaak ook een goede indicatie van betrouwbaarheid!
 • Heb je wel zitplaatsgarantie? Je verwacht misschien dat je gewoon naast elkaar kunt zitten, maar dit is niet altijd het geval! Controleer goed of je zitplaatsgarantie hebt, zodat je gerust naast elkaar kunt zitten.

Verzekering voor je voetbalreis?

Veel voetbalfans willen weten of ze hun voetbalreis kunnen verzekeren. Dit is zeker mogelijk, maar het hangt wel van de aanbieder af. We maken onderscheid tussen twee soorten verzekeringen:

 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

We lichten beide verzekeringen hieronder kort toe.

Reisverzekering voor voetbalreizen

Wil je een reisverzekering afsluiten? Dat is in vele gevallen mogelijk. Op deze manier ben je verzekerd voor de risico’s die je loopt tijdens een voetbalreis, zoals diefstal. In de meeste gevallen sluit je een kortlopende reisverzekering af.

Annuleringsverzekering voor voetbalreizen

Als je een annuleringsverzekering wilt afsluiten, bekijk dan eerst altijd even of dat mogelijk is bij de aanbieder van jouw voetbalreis voordat je de reis boekt. Met een annuleringsverzekering ben je verzekerd wanneer je door persoonlijke redenen toch niet de reis kunt maken, maar al wel betaald hebt.