Nederlands elftal

nederlands elftal - het nederlands voetbalelftal

“Wilhelmus van Nassouwe, ben ik van Duitsen bloed”. Het kijken naar een voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal blijft altijd speciaal, en al helemaal op een groot eindtoernooi zoals het EK of het WK. Het lekkere zomerweer, iedereen in een oranje-outfit en zelfs je moeder of zusje die, ondanks dat het geen voetballiefhebbers zijn, gespannen voor de tv zitten. Het Nederlands voetbalelftal is iets speciaals dat wij als voetballiefhebbers moeten koesteren. Op deze pagina ga je al het nieuws rondom het Nederlands voetbalelftal terug vinden. Denk aan wedstrijdselectie, wedstrijduitslagen, nieuws van de spelers en natuurlijk grappige ontwikkelingen rondom het team en de fans.

Nederlands elftal EK 2020/2021

Het Nederlands elftal zal voor de eerste keer sinds zeven jaar weer uitkomen op een groot eindtoernooi. Het laatste toernooi waar zij aan mee deden was het WK van 2014 waarin het team van toenmalig bondscoach Louis van Gaal, waarin de oranje leeuwen verrassend derde werden. Door de corona pandemie werd het EK met een jaar uitgesteld, maar in de zomer van 2021 is het dan echt zover: het Nederlands elftal mag weer in actie komen op een Europees eindtoernooi. Voor alles over het EK-voetbal, klik hier.

Programma Nederlands elftal

Hieronder vind je het aankomende programma van het Nederlands elftal. Voor het EK had de ploeg van trainer Frank de Boer nog twee wedstrijden tegen Schotland en Georgië. Nu volgen de groepswedstrijden op het EK en hopelijk ook nog wedstrijden in de knock-out fase.

Wedstrijd Datum Soort wedstrijd
Nederland - Oekraïne (3-2)13/06EK wedstrijd
Nederland - Oostenrijk (2-0)17/06EK wedstrijd
Nederland - Noord-Macedonië (3-0)21/06EK wedstrijd
Nederland - Tsjechië27/06EK wedstrijd

Nederlands elftal op tv

Het Nederlands elftal op het EK zal uitgezonden worden op de publieke omroep. De publieke omroep wist de rechten voor het WK 2018 en het EK 2020/21 te bemachtigen. Het Nederlands elftal op tv is terug te vinden op één van de zenders van de publieke omroep. Naast de wedstrijden van het Nederlands elftal zijn ook de overige wedstrijden van het EK terug te vinden op de zenders van de publieke omroep.

WK-kwalificatie Nederlands elftal

Na het Ek van 2021 zal er verder worden gespeeld voor kwalificatie voor het WK van 2022. Eerder won het Nederlands elftal voor de kwalificaties van Letland en Gibraltar, maar verloor het ook van Turkije. Door de geschiedenis van het Nederlands elftal hoort het team natuurlijk op het WK thuis, maar om mee te mogen doen op het WK moeten er dus nog wel een aantal moeilijke wedstrijden gewonnen worden. Voor al het nieuws over het Nederlands elftal richting het WK van 2022 in Qatar of voor ander WK-nieuws, bekijk deze pagina.

Terugblik artikelen EK Nederlands elftal

Speciaal met de blik gericht op het EK van 2021 kijkt Doordebenen terug naar de voorgaande edities van de EK’s waar Nederland op actief was. Hieronder hebben we een duidelijk overzicht en links van deze terugblikken:

 • EK 1988
  We beginnen met het EK 1988. Misschien wel het bekendste toernooi waar het Nederlands elftal op gespeeld heeft. Koeman, Van Basten, Rijkaard en Gullit. Lees hier alles over hoe de Nederlandse sterren het Ek van 88 wisten te winnen.
 • EK 1992
  Het Ek van 1992 verliep een stuk minder dan het voorgaande EK. Toch werd wel de halve finale bereikt. Lees hier hoe het het Nederlands elftal verging op het EK van 1992.
 • EK 1996
  Ondanks een talentvolle nieuwe generatie met voetballers zoals Bergkamp werd het EK van 1996 geen succes. Een ander topland bleek uiteindelijk te sterk voor Oranje.
 • EK 2000
  Een EK 2000 in eigen land. Nederland eindigde als groepshoofd, maar komt zijn grote vijand weer tegen: strafschoppen.
 • EK 2004
  Een knotsgek EK met een verrassende finalisten. Nederland deed het goed op dit EK 2004 met een nieuwe lichting spelers zoals Robben en Sneijder en bereikte de halve finale.
 • EK 2008
  Een loodzware maar geweldige groepsfase op het EK 2008 tegen twee wereldkampioenen. Uiteindelijk kwam dit toernooi mede door een trieste gebeurtenis tot een abrupt einde.
 • EK 2012
  Na de WK finale bereikt te hebben was het doel voor het Nederland elftal duidelijk: Het winnen van het EK 2012. Het verliep echter anders…