Voetbalwedden

voetbalwedden
Voetbal is voor ons Nederlanders de beste en spannendste sport. We houden er allemaal van om wedstrijden te kijken, te bezoeken, en te vieren. Nederland is daarom, ook internationaal gezien, echt uitgegroeid tot een voetballand. We hebben er hier veel verstand van. Dat is ook wat voetbalwedden zo interessant maakt: je kunt je kennis inzetten om geld te verdienen! Natuurlijk zijn er ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. En wat is nou de beste online plek voor het wedden op voetbal? Lees het allemaal hier. Welkom in de wereld van voetbalwedden!

Online voetbalwedden: de beste sites

Aanbieders van wedstrijden waar je op kunt wedden worden bookmakers genoemd. Bookmakers zijn veelal online actief. Ben je benieuwd naar de beste bookmakers in Nederland, en wil je je direct registreren? Hieronder vind je binnenkort alle aanbieders!

Wat houdt voetbalwedden in?

Bij voetbalwedden kun je vooraf op voetbalwedstrijden wedden door te geld in te leggen voor een bepaalde uitkomst. De meest voor de hand liggende uitkomsten zijn de winst van één team of een gelijkspel tussen de twee teams. Er zijn echter veel meer mogelijkheden, zoals wedden op de winnaar van één helft of het kiezen voor een dubbele kans (dan wed je bijvoorbeeld erop dat een team óf wint of gelijkspeelt). Dat is wat voetbalwedden voor velen zo leuk maakt: je kunt zelf bepalen waar je op wedt en je kunt hier creatief in zijn.

Bookmakers

Een bookmaker is een online wedkantoor die tal van verschillende weddenschappen aanbiedt. Er zijn online heel veel bookmaker en het kan lastig zijn om de juiste te kiezen. Wil je een gokje wagen maakt het niet zo heel veel uit voor welke bookmaker je kiest, als deze maar beschikt over een officiële licentie. Wanneer een bookmaker over een officiële licentie beschikt, weet je zeker dat je te maken hebt met een betrouwbare bookmaker.

Over het wedden op voetbal

Het wedden op voetbalwedstrijden is niet iets van de laatste jaren maar bestaat al sinds de sport bestaat. In Engeland bijvoorbeeld hoort het praktisch bij de opvoeding. Op elke hoek van de straat vind je wel een bookmaker. Het is gebruikelijk om voordat je een wedstrijd bezoekt even een weddenschap afsluiten bij een bookmaker. Hedendaags hoef je niet per se naar een bookmaker toe, je gaat gewoon online. Het is daarom nog nooit zo toegankelijk geweest.
Wachtte je een aantal jaar geleden nog tot jouw favoriete clubje moest voetballen of een gehele competitieronde online hoeft dat niet meer. Omdat voetbal wereldwijd een van de meeste beoefende sporten is, wordt er altijd wel ergens gespeeld en kan je via een online bookmaker een weddenschap afsluiten. Het wedden op voetbal geeft een wedstrijd een hele andere dimensie. Ook al ken je bijvoorbeeld geen enkele speler die op papier staat, is het wel interessant wat de uitslag gaat worden. Want heb je een 1, 2 of 3 (of een andere weddenschap) ingevuld, dan ben je toch benieuwd naar de uitkomst van de wedstrijd. Het is niet alleen een leuke hobby, als je het goed doet dan kan je er ook nog leuk mee bijverdienen.

Waar moet je op letten bij voetbalwedden?

Voetbalwedden is niet gratis: je moet geld inzetten om kans te maken op winst. Dit geld kun je echter ook verliezen als je een onjuiste voorspelling hebt gedaan. Dit is de belangrijkste zaak: ga goed met je geld om en begrijp de risico’s.

Verder zijn er vele andere dingen waar je op moet letten. Wij hebben een lijstje gemaakt met de belangrijkste tips en aandachtspunten:

 • Wed niet met geld dat je niet hebt of niet kunt veroorloven kwijt te raken
 • Speel met een strategie en bepaal vooraf je kapitaal
 • Laat je persoonlijke voorkeuren voor teams geen rol spelen bij het wedden
 • Vergelijk quoteringen (hoeveel krijg je terug bij een bepaalde inzet?) van verschillende bookmakers en kies de hoogste
 • Hoe meer je weet over voetbal & specifieke competities en clubs, hoe groter de kans dat je een juiste voorspelling doet
 • Op meerdere wedstrijden tegelijk inzetten vergroot je totale winst, maar verlaagt de kans dat je gaat winnen (één wedstrijd juist voorspellen is een stuk makkelijker dan vier wedstrijden goed hebben).
 • Er zijn bij bookmakers regelmatig bonussen en acties, dus houdt dit goed in de gaten!

Informatie over quoteringen

Wanneer je een paar keer een weddenschap hebt afgesloten dan weet je ondertussen wel welke mogelijkheden er allemaal zijn. Nu is het raadzaam om je meer te verdiepen in de quoteringen. Die bepalen uiteindelijk de hoeveelheid wat je kan verdienen. Een quotering geeft namelijk aan hoeveel winst je terug kan verdienen voor ieder euro die jij tijdens het wedden in gaat zetten.
In de meeste gevallen hebben ploegen een hogere quotering waar ze niet de winst van verwachten. Speelt Ajax uit bij Real Madrid dan heeft de ploeg uit Amsterdam een hogere quotering bij winst. Dit gebeurt omdat dan iedereen zal inzetten op de grootste kanshebber en dan verdient een bookmaker zelf niks.

Daarom is het soms heel rendabel om op een underdog een weddenschap af te sluiten. De kans om te winnen mag dan wel heel klein zijn maar komt je voorspelling uit dan heb je wel een zeer hoge winst. Dit aspect van voetbalweddenschappen maakt een wedstrijd heel interessant. Het is daarom af en toe ook leuk om te wedden op kleinere clubs.

Welke bookmakers zijn actief in Nederland?

Momenteel heeft alleen TOTO een licentie voor (online) voetbalweddenschappen in Nederland. Met zo een licentie of vergunning weet je zeker dat een bookmaker volledig legaal en veilig is. TOTO is onderdeel van de Nederlandse Loterij en is daarom momenteel de enige bookmaker met een licentie in Nederland.

In zowel Nederland als in het buitenland zijn andere bookmakers echter vrij populair. Dit zijn onder andere Unibet, Bwin, Bet365, William Hill en Betfair. Voor de meeste bookmakers kun je in Nederland gewoon een account aanmaken. Houdt er echter wel rekening mee dat deze bookmakers momenteel dus nog geen licentie of vergunning hebben.

Hoe registreer je je online voor voetbalwedden?

Je registreren voor een aanbieder of bookmaker van online voetbalweddenschappen is vrij eenvoudig. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Bepaal bij welke bookmaker je je wilt registreren
 2. Ga naar de website van de bookmaker en klik op registreren
 3. Gebruik je e-mail voor het registreren en maak een wachtwoord aan
 4. Hierna vul je je persoonlijke gegevens in, waaronder (vaak) naam, adres, telefoonnummer en rekeningnummer
 5. Meestal kun je nu je e-mail bevestigen en is je account aangemaakt. Je zult, om te kunnen spelen of geld naar je bank te kunnen boeken, jezelf moeten identificeren. Bij sommige bookmakers moet dit tijdens de registratie, bij sommigen pas erna. Wanneer je dit hebt gedaan en de bookmaker je identificatie heeft geaccepteerd, is het proces voltooid en ben je klaar met de volledige registratie.

Wedden op voetbal is voor 18 en ouder

Natuurlijk, wedden op voetbal kan heel spannend zijn. Toch moet je wel uitkijken dat je geen gekke dingen gaat doen. Dit is ook een van de redenen waarom de Nederlandse overheid heeft ingesteld dat je 18 jaar of ouder moet zijn om een gokje te wagen. Probeer altijd voor jezelf van tevoren een limiet in te stellen wat je maximaal wilt gaan uitgeven. Zo kan je het goed onder controle houden.

Nieuwe wet: Online wedden in Nederland in 2021

Een nieuwe wet zal ervoor zorgen dat meerdere bookmakers vanaf 2021 een licentie kunnen krijgen in Nederland. Online sportweddenschappen zullen namelijk volledig legaal worden, waarbij er wel strenge eisen zijn. Deze wet komt er, omdat vele Nederlanders toch al aan online sportweddenschappen doen, waaronder dus vooral voor voetbal. Daarom is er door de Nederlandse overheid bepaald dat er een wet moet komen, de wet Kansspelen op Afstand. De Kansspelautoriteit zal licenties verstrekken en de veiligheid bewaken.

Zie hieronder het lijstje met de meest belangrijke punten wat betreft de nieuwe wet en wat er gaat veranderen:

 • Wanneer je registreert voor een bookmaker, moet je een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse limiet invullen. Dit om ervoor te zorgen dat je er niet overheen gaat.
 • Als je bij online sportweddenschappen aanbieder speelt die geen vergunning heeft, wordt je een boete opgelegd.
 • Er geldt momenteel een belasting van 29% voor online kansspelen. De verwachting is dat dit dus ook voor de nieuwe wet geldt.
 • Je bent er met de nieuwe wet Kansspelen op Afstand zeker van dat je wordt uitbetaald door bookmakers met licenties.
 • Er zullen in 2021 veel meer bookmakers (aanbieders) voor voetbalwedden in Nederland zijn.