Julio Cruz, de Tuinman

0
1981
Julio Cruz, de Tuinman

Naam: Julio Ricardo Cruz
Bijnaam: El Jardinero (De Tuinman)
Clubs: Club Atletico Banfield, River Plate, Feyenoord, Bologna en Inter Milan
Hoe verwierf hij zijn bijnaam? Door de VVBE (vereniging van voetbalblogeigenaren) is de bijnaam van Cruz genomineerd als origineelste, best gekozen, meest aansprekende bijnaam uit de ganse voetballerij. (Als je het er niet mee eens bent, laat in de comments een beter suggestie achter). Zijn bijnaam wordt op grote schaal gebezigd dus enige uitleg lijkt overbodig. Voor de onwetenden en/of jonge Doordebenen lezers alsnog een verklaring.

Toen Julio nog Juliootje was, werkte hij als groundsman voor Club Atlético Banfield. Dit was rond 1993. De hoofdcoach miste een speler voor een oefenpotje en riep naar Cruz: “Hey Tuinman, zin om mee te ballen?” en de geit was gemolken. Direct viel op hoe goed hij was en er lag al snel een contract en bijnaam voor hem klaar. De rest is geschiedenis: na XX jaar ging El Jardinero naar River Plate waar Feyenoord hem later weer weghaalde. Bij Feyenoord draaide hij lekker maar kreeg nooit de waardering die een topspits verdient. Hij verkaste naar Bologna en daarna (tot grote verbazing van menigeen) naar Inter Milan. Wie had ooit gedacht dat deze anti-held het al zes jaar bij Inter volhoudt. Momenteel- hij is onderhand al 34 jaar- dingen topclubs en Feyenoord nog steeds naar zijn hand.

De schoonheid van deze bijnaam ligt hem in zijn eenvoud. Tel daar bij op hoe houterig de goaltjesdief zich over het veld begeeft en treffender kan de naam niet zijn.
Sinds wanneer: 1993
Andere bijnamen: Deze is zo mooi dat elke volgende bijnaam afbreuk zou doen aan zijn eerste.

Enkele andere verklaarde bijnamen:
De Glazenwasser
Manolito
of de hele categorie
En hier een volledige lijst van bijnamen van voetballers en hier een lijst met bijnamen van clubs en landen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in