Micah Richards, Mr Bling

0
1485
Micah Richards, Mr Bling

Naam: Micah Richards
Bijnaam: Mister Bling
Clubs: Manchester City
Hoe verwierf hij zijn bijnaam? Ongeveer op het moment dat het Engelse voetbal verlost werd van Winston Bogarde diende er zich een nieuwe Lex Goudsmit aan: Micah Richards.
De jonge Manchester City verdediger ontwikkelde zich vanaf 2005 stormachtig. Op 17jarige leeftijd debuteerde hij in het eerste van Manchester City tegen Arsenal en een jaar later maakte hij al zijn opwachting in het nationale elftal. Onlangs legden The Citizens een bod van 30 miljoen pond van grote broer United lachend naast zich neer. Hij verlengde zijn vette contract en het geld stroomde binnen. Dit geld gaf hij weer net zo hard uit. Vooral snelle auto’s (Audi A8, Bentley, Aston Martin) en dure oorbellen waren in zijn boodschappenmandje te vinden. Dit leverde hem al snel de bijnaam “Mister Bling” op.

Op een gegeven moment keerde zijn bijnaam zich tegen hem. Zijn ontwikkeling als voetballer stagneerde maar zijn Bling Bling gehalte bleef wel stijgen. Daarnaast was hij ook nog eens de hoofdrolspeler in een seksschandaal. Een teamgenoot en hij hadden gefilmd hoe ze een tower bridge hadden gemaakt met een jonge meid. Richards werd door deze omstandigheden genoodzaakt aan te tonen dat de roem en de Bling Bling hem heus niet naar het hoofd waren gestegen. Op zijn site plaatste hij een artikel genaamd “Micah verdedigt zichzelf”. (Cynische Manchester City fans zeiden dat dat het tijd werd dat hij eindelijk eens verdedigde).

Mr Bling trekt zich weinig aan van zijn reputatie en blijft gewoon dure sieraden dragen en in snelle wagens rondrijden. “Every youngster wears an earring and wants to drive a fast car. I am not going to stop enjoying my life because a few people don’t like it. As long as things don’t affect my football – and they’re not – I’ll continue to do it.” Hij heeft het geluk dat zijn teamgenoot Robinho hem uit de wind houdt door nog vreemdere fratsen uit te halen. Om zich beter thuis te voelen in Engeland heeft hij een strand laten aanleggen in zijn achtertuin.
Andere bijnamen: The King of Bling

Enkele andere verklaarde bijnamen:
De Glazenwasser
Manolito
De strijder van Chacabuco
of de hele categorie
En hier een volledige lijst van bijnamen van voetballers en hier een lijst met bijnamen van clubs en landen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in