Totti, El Bimbo d’Oro

1
1251
Totti, El Bimbo d'Oro

Naam: Francesco Totti
Bijnaam: El Bimbo d’Oro (de Gouden Jongen)
Clubs: AS Roma
Hoe verwierf hij zijn bijnaam? Velen kunnen Totti niet uitstaan. Zijn arrogante gedrag, zijn Italiaanse aanstellerij, de panenka tegen Nederland tijdens de Euro 2000 en zijn ijdeltuiterij doen bij velen de tenen krommen.
Wij van Doordebenen zijn een groot fan van het vleesgeworden symbool van AS Roma en denken dat de nijd jegens hem gestoeld is op jaloezie. Totti zit het namelijk allemaal mee in het leven: hij is getrouwd met de knapste vrouw van Italie (Ilary Blasi), is de held van de mooiste stad van Europa, kan weergaloos voetballen en heeft twee wolken van kinderen.

Doordat hij altijd de wind meeheeft, heeft hij de bijnaam “El Bimbo d’Oro” verworven. De bedenkers van deze bijnaam zijn niet over een nacht ijs gegaan. Het heeft natuurlijk nog een diepere betekenis. Bimbo zou je ook onvertaald kunnen laten en kunnen gebruiken in de betekenis die wereldwijd bekend is. Bimbo: de; m,v bimbo’s. Een fysiek aantrekkelijk persoon bij wie hersenen ontbreken.

Een aantal jaar geleden stond Totti te boek als een domme jongen. Overal werden grappen over zijn denkvermogen gemaakt. Het beste medicijn hiertegen is zelfspot. Om zijn reputatie te keren bracht hij een serie boekjes uit waarin flauwe grappen over hem staan. ‘Spotti di Totti’ heet de serie. De opbrengst van de moppenboekjes gaat naar Unicef, dus Totti sloeg twee vliegen in een klap. Er zijn al meer dan 600.000 boekjes verkocht.
Hier wat voorbeelden van de getaptheid van Totti:
-“Totti moet voor de rechtbank verschijnen. Rechter: “Wat is uw verdediging, meneer Totti?” Totti antwoordt: “Cafú, Samuel, Chivu en Panucci, meneer de rechter.”
-Totti probeert een puzzel te maken en het kost hem bijna vier maanden. Wanneer hij klaar is, draait hij de doos om en leest Totti van 2 tot 3 jaar. Totti: “Ah, dan ben ik dus een genie!”.
-Zijn vriendin ziet dat Totti nat wordt op het terras: “Francesco, kom binnen, het regent!” Totti: “Maar buiten regent het ook!”

Andere bijnamen: er Purpone (Romeins voor de Gouden Jongen)
Sinds wanneer: 2000/2001. Dat seizoen werd AS Roma onder leiding van Totti kampioen en won het de Super Cup.

Enkele andere verklaarde bijnamen:
De Tuinman
Mr. Bling
Chopper
De Glazenwasser
of de hele categorie.
En hier een volledige lijst van bijnamen van voetballers en hier een lijst met bijnamen van clubs en landen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here