Julio Baptista, de Tank

1
1164
Julio Baptista, de Tank

Naam: Julio Baptista
Bijnaam: El Tanque (De Tank)
Clubs: Sao Paulo FC, FC Sevilla, Arsenal, Real Madrid en AS Roma
Hoe verwierf hij zijn bijnaam? Als er iemand meer recht op deze bijnaam heeft dan Alex, (PSV, Chelsea) is het Baptista wel. Alex stormt rücksichtslos op zijn doel af maar dat doet Baptista net zo goed. En wanneer je dan het principe van “wie het eerst komt wie het eerst maalt” hanteert is Baptista de rechtmatige eigenaar van deze bijnaam. Hij wordt immers al bijna zijn hele leven zo genoemd. En hij heeft er niet eens iets voor hoeven doen.
Zijn indrukwekkende fysiek is allemaal puur natuur; er is geen sportschool aan te pas gekomen. Aanvankelijk leek door zijn postuur een carrière als verdediger of middenvelder in het verschiet te liggen, maar bij Sevilla ontdekte coach Caparros zijn aanvallende kwaliteiten. Bij elke volgende club is hij in de voorhoede terecht gekomen. Tanks zijn blijkbaar niet alleen nodig om te verdedigen maar kunnen ook in de frontlinie ingezet worden. Napoleon had het kunnen verzinnen.

Bij het horen van de bijnaam denk je al gauw dat we met een domme kracht te maken hebben. Maar Baptista is allerminst zomaar een hersenloze spierbundel. Wanneer zijn voetbalavontuur erop zit is hij van plan architectuur te gaan studeren. ‘Ik zou graag architectuur gaan studeren, zoals een nichtje van me doet. Die discipline heeft me altijd al getrokken. Het voetbal berooft je met al het reizen en trainingen van veel tijd, maar ik zou graag nog eens zo’n studie doen.’
Wie verzon de bijnaam? De mensen uit zijn geboortedorp Morumbi.
Sinds wanneer heeft hij de bijnaam? Vanaf het moment dat hij met zijn jeugdvriend Kaka opgroeide in de straten van Morumbi.
Andere bijnamen: El Bestia, Terminator. Wanneer hij op stap is met Kaka worden ze Belle en het Beest genoemd. Het laat zich makkelijk raden wie Belle is en wie het Beest….

Enkele andere verklaarde bijnamen:
De Zusjes
Mad Dog
De Eend
De Slager van Bilbao
of de hele categorie

En hier een volledige lijst van bijnamen van voetballers en hier een lijst met bijnamen van clubs en landen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here