Ronald Koeman, Sneeuwvlokje

0
3304
Ronald Koeman, Sneeuwvlokje

Naam: Ronald Koeman
Bijnaam: Floquet de Neu (Catalaans), Copito de Nieve (Spaans) of Sneeuwvlokje (Nederlands)
Clubs: FC Groningen, Ajax, PSV, Barcelona en Feyenoord.
Hoe verwierf hij zijn bijnaam?: Dat is dus eigenlijk de vraag. Zoals Spanje een gespleten land is, is een Barcelona een gespleten stad. Het ene deel van de stad beweert dat Koeman zijn naam te danken heeft aan de albino gorilla uit de plaatselijke dierentuin die Sneeuwvlokje heette. Het andere deel zegt dat dit een verzinsel is en dat hij deze bijnaam gewoon kreeg omdat hij zelf op een sneeuwvlokje leek.
Laten we er voor het gemak van uit gaan dat Koeman naar de albino gorilla genoemd is. Sneeuwvlokje was de enige albino gorilla ter wereld en daardoor wereldberoemd. Dali heeft hem bijvoorbeeld ooit de hand geschud en Michael Jackson wilde hem graag aan zijn collectie apen toevoegen.
In 1966 werd hij gevonden in een oerwoud in Equatoriaal Guinea en via omwegen belandde hij in de het Parc Zoologic de Barcelona. Daar groeide de zeldzame verschijning uit tot een ware bezienswaardigheid en een beeldmerk voor de stad. In november 2003 overleed hij aan huidkanker die hij had opgelopen door een overvloed aan zonnestralen.

De vergelijking tussen de twee BB’ers (bekende Barcelonezers) houdt niet direct op met de haarkleur. Beiden waren traag en log, beiden konden niet goed tegen teveel zon (zie de rode koontjes van Ronald) en beide zijn echte huiselijke types.
Koeman is niet de enige die nog aan het bestaan van de witte aap doet herinneren. Er is een standbeeld van hem gemaakt, een straat naar hem genoemd en een boek over hem geschreven.
Sneeuwvlokje de Voetballer en Sneeuwvlokje de Gorilla hebben elkaar een keer ontmoet. De gorilla zei hierover: Er was geen blik van herkenning, laat staan een blijk van waardering. Maakte Sneeuwvlokje een gelukkige indruk? ‘Niet bepaald. Ik vond het een nogal boos kijkende witte aap.’
Wie verzon de bijnaam? Barcelona socios
Sinds wanneer heeft hij de bijnaam? Sinds zijn komst naar Barcelona in 1989
Andere bijnamen: Het Kanon, Het Schot en TinTin (Kuifje).

Enkele andere verklaarde bijnamen:
El Tanque
De Zusjes
Mad Dog
De Eend
of de hele categorie

En hier een volledige lijst van bijnamen van voetballers en hier een lijst met bijnamen van clubs en landen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here