Snuivende voetballers

1
765

robbie fowler snuift cokeVorige week bereikte het volgende bericht onze redactie: “De politie is een onderzoek gestart naar twee agenten van door de FIFA erkende spelers en meerdere Spaanse voetballers, nadat woensdag in containers in Madrid en Valencia 600 kg cocaïne is aangetroffen. Volgens de Spaanse sportkrant As spelen een aantal van de ondervraagde spelers bij Atletico Madrid, de anderen bij clubs uit de lagere divisies (Rayo Vallecano en Poli Ejido).” De eerste kleine vis is in ieder geval al gepakt: Purrel Frankl. Hij is door de KNVB geschorst voor cannabis gebruik. Rede genoeg voor onze keuzeheer om een selectie samen te stellen van voetballers met een echt drugsverleden.

rene higuitaDe plek tussen de palen ging tussen kleine snoeperd Maikel Aerts of grootverbruiker Rene Higuita. Heel lastig was deze keuze niet: Aerts hield het bij een onschuldig lijntje poedersuiker en werd daar een jaar voor geschorst. Higuita, daarentegen, was zo close met drugsbaron Pablo Escobar dat hij hem zelfs in de gevangenis opzocht. Bovendien vonden we het wel zo gepast om een Colombiaan te verkiezen boven een Brabo. Als reserve-reservekeeper is de keuze gevallen op Mark Bosnich, de oud-keeper van onder andere Chelsea, Man United en Aston Villa.

paul mersonPaul Merson snoof ook een aardig lijntje mee. In 1994 bekende de Arsenal spits/middenvelder dat hij al een jaar aan de drugs zat. Zijn drugsverslaving, maar ook zijn gok- en alcoholverslaving deden hem er bijna toe besluiten zelfmoord te plegen. Arsenal stuurde hem naar een kliniek waar hij drie maanden verbleef. Na behandeling ging het aardig en bleef hij nog twee jaar bij Arsenal waarna hij naar Middlesbrough en later Portsmouth en wat kleinere clubs verkaste. Zijn verslavingen bleven echter terugkeren. Zo werd hij in 2006 nog laveloos gefotografeerd door The Daily Mirror en werd hij verdacht van verkrachting. Op dit moment schnabbelt hij voor wat reclame bureaus en als TV commentator.

mario jardelMario Jardel had met Gremio in 1995 de finale om de wereldbeker gespeeld (tegen Ajax) en de Europese voetbalwereld lag aan zijn voeten. Zijn avontuur begon veelbelovend. De Braziliaanse spits werd tweemaal Europees topscorer van het jaar bij Porto en Sporting Portugal, maar toen zijn vrouw na 6 jaar een punt achter hun huwelijk zette, raakte hij geen pepernoot meer en zocht hij zijn uitvlucht in de drugs. Bij AC Ancona, Bolton Wanderers, Newell’s Old Boys, Deportivo Alavés, Goiás Esporte Clube, SC Beira-Mar, Anorthosis Famagusta, Newcastle United Jets en Criciúma Esporte Clube werd hij nooit meer de oude. Trouwen…., begin er nooit aan.

paul gascoigneZoals op de meeste lijstjes van gesjeesde voetballers, komt Paul Gascoigne ook op ons lijstje voor. Gazza was zo ver heen dat hij zich opsloot in zijn hotelkamer met zijn vrienden genaamd “drank”, “drugs” en “Nintendo Wii”. Aan alledrie was hij even verslaafd en voor alledrie had hij evenveel talent: “Ik werd onverslaanbaar in het bowlen, ik bestelde zelfs roomservice om iemand te hebben om tegen te spelen.” In zijn hotelkamer, afgesloten van de buitenwereld, werd Gazza langzaamaan krankzinnig. “Ik begon in een fantasiewereld te leven. Ik belde m’n pa en zei: Maak je klaar, we gaan naar Madison Square Garden om te schaken tegen Bush en Clinton.” “Ik kocht twee speelgoedpapegaaien die je stem opnemen en herhalen wat je zegt. Ik kreeg het gevoel dat zij de enigen waren met wie ik kon praten. Ze praatten ook met elkaar. Ik dacht dat ze echt waren en bestelde drie pinten: één voor mij en twee voor de papegaaien.” Tegenwoordig is hij weer eens aan het ontwennen….

christopher daumOm leiding te geven aan dit zooitje ongeregeld is Christopher Daum als coach aangesteld. Deze sympathieke, besnorde knuffelduister (*kuch) heeft bij Bayern Leverkussen in de jaren 90 onwaarschijnlijk goed gepresteerd. Hij stond zelfs op de shortlist om bondscoach te worden. Maar toen de DFB door middel van een vrijwillige haartest erachter kwam dat Daum aan de cocaïne zat, zag men er wijselijk vanaf. Tot overmaat van ramp zegde Leverkussen hem ook de wacht aan. Ondanks zijn witte neus heeft Daum met onder andere Besiktas, Fenerbahce en Austria Wien goede zaken gedaan. Op dit moment draait hij lekker met FC Koln.

Er zijn nog veel meer spelers die aanmerking komen voor onze selectie. Wat opvalt is dat de gegadigden veelal spits of keeper zijn. Is hier een verklaring voor?
Keepers: Niet alleen de hierboven genoemde Aerts, Higuita en Bosnich maar bijvoorbeeld ook Toni Schumacher, Caglioni (Messina), Pagotto (Crotone).
Spitsen: Jardel, Caniggia, Merson, Mutu, Flachi (Sampdoria), Adriano (Inter).
Bewust houden we Maradona buiten de selectie. Onze bewondering voor hem is zo groot dat we hem met rust willen laten. Hij heeft het te druk met het Argentijns elftal, en kan niet al die aandacht van Doordebenen.nl er nog bij hebben.

Lees hier hoe Robbie Fowler een volledige doellijn probeert weg te snuiven.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here