Emanuel Pogatetz, Mad Dog

0
821

emanuel pogatetz, mad dogNaam: Emanuel Pogatetz
Bijnaam: Mad Dog
Clubs: Sturm Graz, FC Kärnten, Bayer Leverkusen. FC Aarau, Grazer AK, Spartak Moskou en Middlesbrough
Hoe verwierf hij zijn bijnaam? De Oostenrijkse verdediger verdiende zijn bijnaam door hier en daar wat benen te breken op het veld. In 2005 begon hij hiermee bij Spartak Moskou. Met een woeste tackle bezorgde hij Jaroslav Charitonski een dubbele beenbreuk en zichzelf een schorsing van 24 weken. Vorig jaar september was het weer raak. De debuterende Manchester United middenvelder Possebon maakte op een wel erg onprettige manier kennis met de Premier League. Na een ingreep van Mad Dog moest de Braziliaan nog op het veld behandeld worden al lurkend aan een zuurstofslangetje.
Het is niet verwonderlijk dat hij af en toe wat ledematen van tegenstanders breekt; volgens zijn oude coach bij Middlesbrough Steve McLaren (Tukkers kennen hem wel) geeft hij namelijk nooit minder dan 300 procent. Maar het is niet zo dat Pogatetz alleen maar uitdeelt. Hij incasseert ook wel eens wat. Zo brak hij tijdens de UEFA Cup wedstrijd tegen Basel zijn neus, kaak en jukbeen.
De Oostenrijker vindt het geen probleem om Mad Dog genoemd te worden zolang de mensen maar in de gaten houden dat hij niet alleen maar schopt maar ook een beetje kan verdedigen: “I still play tough, that’s part of my game but I can also defend a little bit, I think that’s what people didn’t see at first”.

Wie verzon de bijnaam? Middlesbrough coach Steve Harrison verzon de bijnaam nadat zijn pupil in zijn eerste twee seizoen twintig gele kaarten had verzameld.
Sinds wanneer heeft hij de bijnaam? 2005
Andere bijnamen: The Pog, Poggy, Emanuel Smogatetz. Deze laatste is een verbastering van de bijnaam van zijn club Middlesbrough, The Smoggies.

Enkele andere verklaarde bijnamen:
De Eend
De Slager van Bilbao
Garrincha
Heinz Kroket
De Galopperende Majoor

En hier een volledige lijst van bijnamen van voetballers en hier een lijst met bijnamen van clubs en landen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here