Alexandre Pato, de Eend

1
1127
Alexandre Pato, de Eend

Naam: Alexandre Rodrigues da Silva
Bijnaam: Pato (de Eend)
Clubs: SC Internacional, AC Milan
Hoe verwierf hij zijn bijnaam? Alexandre Rodrigues da Silva is vernoemd naar zijn geboortestad maar ook naar zijn uiterlijke kenmerken. Hij is geboren in Pato Branco en lijkt op een eend (el Pato). Op de rug van zijn AC Milan shirt prijkt dus eigenlijk “de Eend”. Zijn bijnaam is ook direct zijn voetbalnaam. Het is niet zoals bij Michael Reiziger, dat hij een volledige snavel bezit, maar toch; zijn mond lijkt wel degelijk op een snaveltje.
Pato was in Brazilië een enorm talent en werd op 17-jarige leeftijd al voor 22 miljoen verkocht aan AC Milan. Als hij met een eend vergeleken moet worden dan is het met Guus Geluk. Bij elk debuut in een eerste elftal wist hij te scoren; bij zijn debuut als prof voor SC Internacional scoorde hij binnen 94 seconden met zijn eerste balcontact. Bij AC Milan debuteerde hij ook met een doelpunt tegen Napoli en ten slotte scoorde hij ook direct in zijn eerste wedstrijd voor de Goddelijke Kanaries. Deze eend heeft het geluk aan zijn kont hangen.
Sinds wanneer? Hij vestigde zijn bijnaam definitief in 2005 tijdens een wedstrijd voor het nationale kampioenschap onder -20 jaar. Toen hij tegen aartsrivaal Gremio scoorde, over de reclameborden sprong en achterwaarts a la Kezman liep om met de duimen naar zijn rug te wijzen, zag hij de waterbak van de atletiekbaan begrijpelijkerwijs over het hoofd. Hij belandde in de waterbak maar bleef gelukkig ongedeerd.

Wie verzon de bijnaam? Supporters van SC Internacional
Andere bijnamen: Berlusconi noemt hem “het beste wat Milan de laatste tien jaar is overkomen”, maar om dat nou als bijnaam te gebruiken is niet echt praktisch. Een andere bijnaam heeft hij niet, maar omgekeerd en vice versa is er wel een andere speler die “Pato” wordt genoemd; Abbondanzieri, de Argentijnse keeper van Getafe.

Enkele andere verklaarde bijnamen:
De Slager van Bilbao
Garrincha
Heinz Kroket
De Galopperende Majoor
De Kleine Boeddha

En hier een volledige lijst van bijnamen van voetballers en hier een lijst met bijnamen van clubs en landen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here