Het verhaal van: Pascal Bosschaart

5
912
pascal-bosschaart

pascal-bosschaart

Pascal Bosschaart heeft een all-time record op zijn naam staan. Het is echter geen record om trots op te zijn. Hij heeft in 307 wedstrijden in het betaalde voetbal nog nooit gescoord. Het oude record stond op naam van John Veldman (297 wedstrijden droog), maar die heeft tenminste ooit nog een eigen goal gemaakt (in de bekerfinale tegen PSV).

Gaat hij ooit nog eens scoren?

Heel Nederland vraagt zich af wat Pascal Bosschaart doet als hij scoort. Gaat hij zijn vrouw ten huwelijk vragen (ik geloof dat Luypers of Senden dat ooit deed bij Roda, wie helpt mij?), trekt hij zijn shirt, broek en string uit, barst hij in tranen uit of is hij nog van het klassiek juichen (armen recht omhoog de lucht in en huppelen)? Gaan wij dit ooit te weten komen? Ik denk dat het steeds moeilijker wordt voor ons. Bosschaart heeft zijn kansen verspeeld.

Waar is het hem niet gelukt?

Bij FC Utrecht speelde hij altijd, maar toen is het er helaas niet van gekomen (214 wedstrijden droog). Hierna ging hij naar Feyenoord, op papier een topclub. Bij topclubs wordt vaak gewonnen en veel gescoord. Ook hier greep hij de mogelijkheid niet om de ban te breken (53 wedstrijden droog). In zijn eerste jaar bij ADO Den Haag was het logisch dat hij niet tot scoren kwam, de club degradeerde immers (23 wedstrijden droog). Bosschaart zat niet zo met die degradatie, want zijn non-scorend vermogen was welhaast een obsessie geworden en nu kon hij het een niveau lager proberen. Hij kreeg hier slechts een jaar de tijd voor want ADO keerde snel terug naar de eredivisie, maar niet dankzij doelpunten van Pascal (30 wedstrijden droog).

Alsjeblieft…

We zijn in het heden beland en krijgen te maken met de harde realiteit. Bosschaart speelde de eerste helft van het seizoen nauwelijks en is in de winterstop teruggezet naar het tweede elftal (7 wedstrijden droog). Het doorbreken lijkt verder weg dan ooit. Beste Andre Wetzel, haal Pascal alstublieft terug naar het eerste team. Hij hoeft echt niet alles te spelen, en al helemaal niet in de spits. Maar gun hem gewoon af en toe een invalbeurtje en wellicht op zijn verjaardag een basisplaats. Ook hoeft hij van ons niet de strafschoppen te nemen, maar geef ons in ieder geval een sprankje hoop om de hamvraag beantwoord te krijgen en geef Pascal een sprankje hoop om van die hatelijke nul af te geraken…

5 REACTIES

  1. Heb laatst dit artikel ook al ergens anders gelezen (iets andere samenstelling), maar het blijft enigzins vermakelijk. Ik had Pascal meer gegunt toen hij bij FC Utrecht weg ging, maar het is er nooit meer uitgekomen bij hem.

    N.b. In zijn laatste wedstrijd voor FC Utrecht kreeg hij enkele goede kansen, aangerijkt door zijn collega’s die hem steeds voor de goal zette. Zelfs een penalty die hij toen mocht nemen was niet aan hem besteed.

  2. […] reports of Pascal Bosschaart that “Strangely, he has never scored a goal in his long and relatively successful […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here