Paolo Montero, de Bijl uit Montevideo

0
801

De volgende in onze bijnamen reeks is Paolo Montero.

Paolo Montero krijgt een rode kaartNaam: Ronald Paolo Montero Iglesias
Bijnaam: De Bijl uit Montevideo
Clubs: Penarol, Atalanta Bergamo, Juventus, San Lorenzo en weer Penarol
Hoe verwierf hij zijn bijnaam?
Montero was een speler uit de rijke Uruguayaanse traditie van meedogenloze verdedigers die lichaamscontact niet schuwen. Materazzi is een pussy vergeleken met hem en mag niet eens zijn schoenveters strikken. Niemand werd in de Italiaanse Serie A vaker het veld uitgestuurd dan hij: 19 keer in negen jaar.
De Bijl uit Montevideo maakte deel uit van de vechtmachine Juventus die midden jaren ‘90 de Europese top bestormde. Spelers van het gouden Ajax uit die tijd zullen nog wel eens met angst aan hem terugdenken. Met huid en haar at hij spitsen van de tegenpartij op.

Ouderen onder ons herinneren zich wellicht zijn vader, Julio Montero Castillo, die als Uruguayaans international tijdens het WK 74 uit het veld werd gestuurd na een grove overtreding op Robbie Rensenbrink. Zo vader zo zoon, zou je hier kunnen zeggen.
Kon hij meer dan alleen schoppen? Ja zeker! Hij won met Juventus vier landstitels, drie Italiaanse Supercups en één wereldbeker voor clubteams. Hij speelde drie Champions League-finales maar won er niet een. Ook droeg hij 61 maal het nationale tricot.
Sinds wanneer? Rond 1994 kwam zijn bijnaam in zwang, toen hij nog aan het begin stond van zijn recordpoging.
Wie verzon de bijnaam? Supporters in Italie.
Andere bijnamen: Het Mes van Montevideo, De Zeis uit Montevideo.

Andere bijnamen:
Snarling Dog
Rode Baron
Het Kadaver
La Brujita

Volledige lijst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here