NEC, club van nieuwe tradities

2
557

NEC, het lelijke eendje van weleer, slaat eindelijk zijn vleugels uit. Niet alleen in de Vaderlandsche competitie maar nu ook op de Europese velden. NEC, de club die traditioneel bekend stond als de club met het lelijkste shirt en het lelijkste stadion van de Eredivisie schudt zijn negatieve imago van zich af en sluit een andere traditie in de armen: als invaller het shirt uittrekken en een gele kaart krijgen na het scoren van een belangrijk doelpunt. Zie hieronder een chronologisch epistel:

Rutger Worm

Het begon allemaal met Rutger Worm. Hij scoort de 1-0 tegen de Graafschap tijdens een invalbeurt en trekt zijn shirt uit om zijn pas van een blessure herstelde schouder te tonen. Hij had al geel op zak dus dat maakt zijn actie nog dommer; hij kan gaan douchen en de Graafschap maakt nog gelijk tegen tien NEC-ers.

Joel Tshibamba

Een week later scoort Joel Tshibamba (ook tijdens een invalbeurt) de gelijkmaker tegen FC Twente, Uitzinnig van vreugde over zijn eerste NEC doelpunt trekt hij zijn shirt over zijn hoofd en zwaait ermee boven zijn hoofd. Medespelers proberen zijn ontblote bovenlijf uit het zicht van de scheids te houden en helpen hem snel het tricot weer aan te trekken. Tevergeefs; er ontgaat de scheids veel, maar dit soort kleinigheden nooit. Een rood-zwart-groene ezel stoot zich blijkbaar wel twee keer aan een steen.

Collins John

Collins John scoort tegen Udinese zijn eerste NEC-treffer. En het is een belangrijke; mede door zijn doelpunt (UEFA-)bekert NEC verder. De afgelopen periode is er veel over John te doen geweest. Hij zou bij het tekenen van zijn contract gelogen hebben over zijn fysieke gesteldheid en het duurde erg lang tot hij wedstrijdfit was. Zijn goal zorgde voor zoveel ontlading dat hij zijn ondershirt moest en zou tonen om zijn familie en Jezus te bedanken voor alle steun in de voorbije periode. Ook hem werd een gele prent getoond. Niet veel later scoorde van de Beukering de tweede goal van de wedstrijd. Beukie die toch al niet bekend staat als de Plato onder de voetballers, had de kraag al in zijn handen maar bedacht zich op tijd. Er was dit seizoen al voldoende gedoe omtrent zijn buik geweest.

Dom, dommer, domst

Wie van de drie is nou het domst geweest? Worm, wiens tweede gele kaart het van de wedstrijd was? Tshibamba, die een week eerder een teamgenoot op de bon geslingerd zag worden voor hetzelfde vergrijp? Of Collins John, die al twee slechte voorbeelden had gezien? Eto’o deed het onlangs trouwens ook in el Clasico. Zou hij het van de NEC-ers afgekeken hebben of is het een nieuwe trend van vedettes om aan te tonen dat ze lak hebben aan regeltjes?

2 REACTIES

  1. Het grappigste is shirt uittrekken (daarop staat geel) en er dan mee aan de cornervlag gaan zwaaien (ook geel); daarmee verdien je dus twee keer geel = rood.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here