Nigel de Jong, 008

2
802

plymouth barracuda van nigel de jongNaam: Nigel de Jong
Bijnaam: 008
Clubs: Ajax, HSV en Manchester City
Hoe verwierf hij zijn bijnaam? Nigel de Jong is de trotse bezitter van een zwarte Aston Martin. Het gaat hier om het model Plymouth Barracuda cabriolet uit 1970. Ik heb geen verstand van automobielen maar dit type klinkt erg indrukwekkend. James Bond rijdt ook in een Aston Martin en is 007, Nigel werd hierdoor omgedoopt tot 008.
008 had de krakkemikkige lila brik via internet op de kop getikt en Hamid heeft hem onder toeziend oog van de Jong omgetoverd in een glanzend zwart monster. Tijdens het klussen ontstond het idee om samen een bedrijf te starten. Zo gezegd, zo gedaan. Een oude tennishal werd omgetoverd tot een showroom en Continental Cars was een feit. Het duo knapt oude modellen op en verkoopt die verder. Ook hebben ze de “iets duurdere” auto’s in hun assortiment. Hun beste klanten zijn vooral collega’s van Nigel. Die kijken immers niet op een tonnetje meer of minder. Zo heeft Continental Cars een Cadillac Escalade aan van Persie gesleten, een Hummer aan Guerrero en een Mustang Fastback aan van Bronckhorst.
nigel de jong
Sinds de Jong in Manchester speelt staat zijn inbreng in het bedrijf op een laag pitje. Zijn compaan Hamid runt de tent die tegenwoordig gesitueerd is in Abu Dhabi en Nigel richt zich op voetbal. Wanneer 008 met voetbalpensioen gaat zal hij zich weer volledig als autoverkoper gaan manifesteren.
Sinds wanneer heeft hij de bijnaam? 2006
Andere bijnamen: Heeft hij nog niet, maar in Engeland zullen ze vast iets moois verzinnen voor hem.

Enkele andere verklaarde bijnamen:
Witte Veder
De Aap
Sneeuwvlokje
El Tanque
of de hele categorie

En hier een volledige lijst van bijnamen van voetballers en hier een lijst met bijnamen van clubs en landen.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here