Het verhaal van: Damiano Tommasi

2
1099
Het verhaal van: Damiano Tommasi

Hoewel er voldoende over hem te schrijven valt, volgt er nu geen artikel over Totti. Dat komt later wellicht nog. (Voel je vrij om zelf een stuk over hem te schrijven en naar ons te mailen; zie hier voor contactinfo). Een clublegende van een andere orde dan Totti is Damiano Tommasi.

Hongerloontje

Beiden speelden in hetzelfde elftal; Totti verdiende een miljoen per maand en Tommasi 1.500 euro. De jaren ervoor was Tommasi trouwens wel een van de grootverdieners van het elftal, maar na anderhalf jaar blessureleed weigerde de middenvelder nog voor een miljoenensalaris te spelen. 1.500 euro per maand is het wettelijk minimumloon in Italië, en Tommasi vond dat hij geen cent meer hoorde te verdienen dan een fabrieksarbeider.

Vaticaan ook weer blij

Deze eis tot loonsverlaging bezorgde hem veel lof vanuit het Vaticaan wat de praktiserend katholiek en voormalig misdienaar veel goed deed. Achteraf bleek deze keuze hem geen windeieren te leggen. Toen hij eenmaal weer op zijn oude niveau was stelde Roma voor om zijn hongerloontje te dertigvoudigen; Tommasi ging niet direct akkoord maar was wel bereid om aan het einde van het seizoen met de club verder te praten.

Hoe is het nu met Tommasi?

Hoe het verder met hem ging? Na tien seizoenen AS Roma besloot hij een andere uitdaging aan te gaan. In de zomer van 2006 vertrok hij naar Spanje waar hij zijn centjes bij elkaar voetbalt bij Levante in Spanje. Hopelijk voor hem ligt het wettelijk minimumloon van Spanje een stuk hoger. Anders kan hij ook nog eens heel moeilijk rond komen daar in Valencia.

2 REACTIES

  1. 1500 euro per maand is nog altijd dik meer dan wat ik verdien.. 😉 en hij zit nu ook behoorlijk niks te doen bij QPR. Kan Roma ‘m niet terughalen…?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here