Vreemde voetbalkapsels

11
2819
Vreemde voetbalkapsels

Vandaag beginnen we met een nieuwe categorie: De selectie.
De redactie maakt elke maand zijn lijstje bekend; de vijf dikste voetballers, de vijf lelijkste, de vijf meest flatulente etc, etc. Heb jij suggesties voor een selectie, mail het naar de redactie (voor contactinfo klik hier) of laat een comment achter.
Het zou saai zijn wanneer elke voetballer met een kale klets a la Jaap Stam zou rondlopen. Daarom leek het ons verstandig om af te trappen met een verzameling van vreemde kapsels. Spelers als Edgar Davids, Mike Mampuya, Djibril Cisse en Carlos Valderrama hebben de selectie op een haar na niet gehaald.
De geselecteerden zijn:
Met een vreemde driehoek op zijn hoofd maakte hij de winnende goal in de WK finale van 2002. Dit wapenfeit maakt hem een van de uitverkorenen op ons lijstje. Normaal in het nieuws door zijn kniekapsel maar nu om zijn andere kapsel: Ronaldo.

Een minder bekend maar daarom niet minder vreemd kapsel. Dit hanekammetje kreeg nog een paar volgers in de Amsterdamse krakersscene maar daarbuiten is deze trend nooit aangeslagen: Umit Davala.

Zijn weelderige haardos leidde altijd de aandacht af van zijn beperkte voetbalkwaliteiten. Dit heeft het mogelijk gemaakt dat hij bij grote clubs als AC en Inter Milan heeft gespeeld: Taribo West.

De grootste verrassing in onze selectie is de hoop van matdragend Nederland in bange dagen. Ga zo door, Nathan, je bent een voorbeeld voor velen: Nathan Rutjes.

 De meest prominente uitverkorene had eigenlijk de gehele top vijf kunnen vullen, maar dat zou niet eerlijk zijn voor andere kek gekapte voetballers. Daarom maar een soort van greatest hits van hem. Wat mij betreft verdient hij een lifetime achievement award voor zijn wekelijks veranderende toupet: Abel Xavier.
 
Wie hoort er volgens jou nog meer in de selectie? Laat het hieronder aan de keuzeheer weten.

11 REACTIES

  1. Het gestreken haar van Drogba, het vrouwenkapsel van Beckham. David James van Portsmouth. Allen gaan wel eens naar een “aparte” kapper.

  2. In 2002 waren er genoeg gekke haardrachten te zien. Bij Duitsland liep ene Ziege met een Mowhawk in drie kleuren. Clint Mathis van team usa had ook een hanekam. De hele selectie van Japan liep erbij alsof het een keuzekaart was bij de kapper welke kleur je zou willen kiezen. Ene Sorin bij Argentinie liep er ook bij als een vogelverschrikker. David Seaman met die achterlijke paardestaart op zijn 40ste. Dan vind ik het makkelijk dat bolle ronaldo met zijn “batterijen van tondeuse waren leeg” kapsel zo makkelijk wint.

    Groetjes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in