Dikke voetballers

17
2147
Dikke voetballers

Vroeger, in die goede oude tijd, konden spelers het zich nog permitteren om met een klein buikje over het veld te hobbelen. Een perfecte techniek kon het gebrek aan snelheid en conditie maskeren. Tegenwoordig, in de tijd van fitnessruimtes, inspanningsfysiologen, BMI-waardes en afbeulende trainers, zie je ze nog maar weinig: de dikke voetballer. Vandaag is er weer een nieuwe selectie bekend gemaakt. De man in de lange regenjas heeft dit keer vijf corpulente spelers geselecteerd. Dikkerds dus; spelers met obesitas, voetballers die de snackbar niet links laten liggen, vetzakken, dikzakken, veelvraten. Tot de voorselectie, maar net niet uitverkozen, behoren Theo Janssen (in zijn dikke tijd ook wel Febo Janssen genoemd), Jhonny van de Burgerking (Beukering), Tom “The Hudd” Huddlestone en Ronald Koeman (“zijn dit slow motion beelden of is hij echt zo traag??”). De volgende spelers maken wel deel uit van het zwaarlijvige keurkorps. Hieronder lees je over een aantal bekende dikke voetballers!.

Op goal staat Jeroen Verhoeven, de keeper van Volendam. Het is een sympathieke kerel die zelf beweert veel voordeel van zijn grote lichaam te hebben. Wij van de redactie zijn erg benieuwd hoe hij zich gaat houden in de Eredivisie maar wensen hem het allerbeste. Probeer hier maar eens een bal langs te krijgen.

Gek, geniaal maar ook vooral erg vadsig: Paul Gascoigne. Wat hem aangaat is het zeker waar dat dikke mensen gezellig zijn. Gascoigne hield wel van een biertje en de daarbij behorende gefrituurde Engelse versnaperingen. Zijn pubbezoek beëindigde hij regelmatig in stijl met een ouderwetse barfight.

Henny Meijer, geen famile van Jochem Myjer maar ook in het bezit van een dikke kont. Hij maakte furore bij FC Groningen en probeerde het ook bij Ajax. Bij elk duel draaide Henny “Dikbil” Meijer zijn achterwerk erin en was de stevige spits niet meer van de bal af te krijgen. Ondanks zijn overgewicht was het een aardige spits.

De volgende uitverkorene is weer een spits: Ailton. Als speler van Bremen scoorde hij aan de lopende band. Zijn lichaam lijkt op dat van een schildpad maar hij was zo vlug als een haas. Zijn ongedisciplineerde gedrag zorgde ervoor dat na zijn vertrek bij Bremen zijn loopbaan alleen nog maar bergafwaarts ging. Bij onder andere Schalke, Besiktas en HSV was er weinig meer van zijn Tor-Instinkt over.

Als laatste in deze lijst dikke voetballers mag natuurlijk Ronaldo niet ontbreken in deze selectie: Ronaldo Luiz Nazaro de Lima, de razendsnelle goaltjesdief wan wie wij helaas door veel blessureleed veel te kort hebben kunnen genieten. De laatste jaren komt hij alleen nog maar in het nieuws door tal van blessures en is hij het middelpunt van spot. In Brazilie wordt hij “El Gordo” genoemd (“De Dikke”), in Europa wordt hij tenminste nog de “Goddelijke Dikkerd” of “the Belly from Brazil” genoemd. Maar wat was hij vroeger goed! Echt heel erg zonde dat zijn lichaam het zo heeft laten afweten.

De spelers uit de selectie zijn rond, maar de selectie is nog niet rond (heb je hem door??). Wie moet er aan de selectie worden toegevoegd? Welke spelers moeten afvallen (eigenlijk moeten ze allemaal afvallen, maar je begrijpt vast wat ik bedoel…). Laat in de comments je mening achter.

P.S. Uit respect heb ik Maradona niet in de selectie dikke voetballers opgenomen: Geen kwaad woord namelijk over de Beste Voetballer Ooit.

17 REACTIES

 1. De manke papzak, ooit zo genoemd door de legendarische Jochem Myjer maar ook hij in het bezit van een dikke kont, Paddy Flanagan.

  Bye men!

 2. “Maradona de beste speler ooit? dat is bijna net zo grappig als al die dikkertjes hierboven”

  Ga je maar eens meer verdiepen in maradona oordat je zoets onzinnigs schrijft!!er is geen betere dan maradona!!geen speler die een middelmatige club of land plots kampioen kan maken die weergaloze doelpunten scoorde!!
  die alles kon met een bal die het in zijn 1tje flikte!!daar kan geen pele,eusobio,cruijf,platini of zidane tegenop!!

 3. Doen doelmannen ook mee? Piet Schrijvers, alias De Bolle van Zwolle… ? Die hoefde met zijn omvang alleen maar in het doel te staan en er kwam geen bal meer tusssendoor…

 4. maradona was een god in zijn tijd, met zijn passeer bewegingen kom je nog niet langs de verdediging van sparta in deze tijd. toen der tijd een god, nu een goeie coach 😉

 5. Ik herinner me nog Johnny Dusbaba, die bracht in zijn laatste jaren ver over de 100 kg op de weegschaal.

  Enne, Reinaldo, ster van Brazilie eind jaren 70. Die kwam nog eens bij Telstar ballen, het leek wel een nijlpaard…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here