Het verhaal van: Milko Djurovski

3
2623
Het verhaal van: Milko Djurovski

De eerste kennismaking tussen Milko Djurovski en FC Groningen was in 1989 tijdens het UEFA Cup treffen tussen Groningen en Partizan Belgrado. De langharige, ongeschoren spits stond tijdens de warming-up rustig een peukje te roken, kleedde zich om en speelde vervolgens FC Groningen volledig van de mat.

Nu aan Groningse kant

Aan het begin van het seizoen 90/91 wordt hij naar Groningen gehaald. Met legendes als Hennie Meijer en Harris Huizingh in de spits, maar vooral door Djurovski’s onnavolgbaarheid worden de Noorderlingen dat seizoen derde in de Nederlandse competitie. Hij wisselt geniale acties af met lui gedrag, maar ook met de meest vreemde acties buiten de lijnen. Als het sneeuwde verscheen de Rookmagiër, hij rookte drie pakjes sigaretten per dag, met moonboots op de training; als het warm was werd hij slapend onder de tribune aangetroffen.  De fans van de plaatselijke FC sloten de Rookmagiër, altijd spelend in een maillot, al gauw in de armen. Het gerucht gaat zelfs dat supporters bij het stadion rechtsomkeert maakten als bleek dat de Joegoslavische spits niet in de basis stond. Echter, na een paar seizoenen was de situatie zo onhoudbaar dat Milko de Magiër moest vertrekken.

Wangedrag

Hij rookte veel, dronk veel en glipte tijdens trainingskampen altijd het hotel uit om het plaatselijke nachtleven te verkennen. Medespelers accepteerden zijn uitspattingen niet meer en zijn prestaties waren ook niet meer zodanig dat hij zich dit gedrag kon permitteren. In het veld won zijn luiheid het van zijn genialiteit. Bovendien deed het gerucht de ronde dat Djurovski gokverslaafd was en werd afgeperst door de Joegoslavische maffia. Hij vertrekt tijdelijk naar SC Cambuur waar FC Groningen hem voor een tweede periode weer oppikt. Deze kans grijpt hij niet aan en Djurovski verlaat Nederland door de achterdeur.

Geen magisch einde carrière

Vanaf 1993 volgden een boel korte uitstapjes naar de krochten van de voetballerij: als speler bij Branek Maribor, Nimes en de zaalvoetbalteams van Kansas City en BarTiko Pizzerija Toscana. Als trainer is hij aan de slag gegaan bij FK Rudar Prijedor, NK Draka en NK Nafta. Op dit moment is hij ook nog actief als scout voor SC Heerenveen. Hoewel Milko de Magiër al meer dan 15 jaar weg is uit Nederland heeft hij de liefde voor het land nog niet verloren. Sta er niet raar van te kijken als hij hier ooit aan de slag gaat als trainer. Enkele jaren geleden verbaasde hij ook al iedereen, zelfs zijn vrouw, door plotseling te stoppen met drinken. Stoppen met roken, echter, zit er waarschijnlijk niet in…

3 REACTIES

  1. SUC 6 !!!!!!!
    NIET stoppen voor vreemde mannen ! en gas erop !
    Wij houden jullie in de gaten!

    Groet,
    team logistiek-formani

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in