Hoeveel verdient Ronaldo?

0
313
hoeveel verdient Ronaldo

Wie kent hem niet: Portugese superster CR7. Cristiano Ronaldo is één van bekendste voetballers aller tijden, en volgens sommige zelfs de beste. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Er gaat veel geld om in het voetbal, waarbij het meeste geld gaat naar de grote jongens, zoals Ronaldo. Ben jij benieuwd naar wat Cristiano Ronaldo verdient? Lees dan snel verder.

Wat verdient Cristiano Ronaldo met voetballen?

Zijn plotselinge transfer naar Al-Nassr vonden velen sportief onlogisch, maar op financieel gebied kan onze redactie Ronaldo’s keuze wel begrepen: zijn jaarsalaris is €200 miljoen.
Dit betekent dat Cristiano wekelijks met ongeveer €3,8 miljoen rijker wordt. Daar zouden wij het ook wel voor doen!

Cristiano Ronaldo maakte de zomer hiervoor sportief wel een sensationele transfer. De Portugees keerde namelijk terug bij Manchester United. Ronaldo speelde al voor ‘the Red Devils’ van 2003/2004 tot 2008/2009 en werd tijdens deze periode een ware legende binnen de club.

Manchester United was erg blij om hem terug te hebben. Achteraf viel het sportief gezien tegen. Financieel liep het beter: hij werd de best betaalde speler in de Premier League. De Portugees verdiende in zijn tweede periode bij Manchester United zo’n €29 miljoen per jaar aan basissalaris alleen.

Hoeveel verdient Ronaldo per seconde?

Bij Al-Nassr verdient Ronaldo €63.- per seconde. Dit betekent dat hij €3800 per minuut en €549.000 per dag verdient.

Bij Manchester United verdiende Cristiano Ronaldo €29 miljoen euro per jaar aan basissalaris. Dit betekent dat Ronaldo minimaal €0,91 per seconde verdiende. Hij verdiende dus ongeveer €55 per minuut, wat uiteindelijk uitkomt op ongeveer €79.452 per dag.

Wat verdient Cristiano Ronaldo buiten het veld?

Buiten het veld heeft Cristiano verschillende inkomstenbronnen. Hieronder worden zijn grootste sponsors uitgelicht en zijn bedrijven.

Sponsors

Cristiano Ronaldo is niet zomaar een voetballer, hij is een merk geworden. Met 500 miljoen volgers op sociale media is de Ronaldo de populairste atleet ter wereld. Dat betekent natuurlijk dat ook de sponsoren staan ​​te popelen.

Bijvoorbeeld Nike, Herbalife Nutrition, Clear, MTG, Altice, etc. Dit zijn allemaal bedrijven die veel geld betalen om samen te werken met Portugese superster.

Per jaar verdient Ronaldo momenteel ongeveer €41 miljoen euro aan sponsorgeld. Een leuk extraatje voor de Portugees!

Nike

De belangrijkste en bekendste sponsor is ongetwijfeld de kledingfabrikant Nike. Ronaldo draagt ​​sinds zijn tijd bij Manchester United Nike-schoenen. Volgens Het Laatste Nieuws krijgt Ronaldo voor deze samenwerking een vast jaarsalaris van €16,2 miljoen euro, dat bij het winnen van de Ballon d’Or met nog eens 4 miljoen euro kan stijgen.

In 2016 tekende de Portugees een contract voor het leven bij Nike. Daarmee sluit hij zich aan bij een selecte groep topsporters die zich voor het leven inzetten voor het merk. Alleen NBA-grootheden Michael Jordan en LeBron James gingen hem voor. In totaal heeft Nike al €100 miljoen uitgegeven aan CR7.

Andere sponsoren

Naast Nike heeft het ook sponsoring van Herbalife Nutrition, Clear, MTG, Altis, TAG Heuer en meer. De sponsordeal met voedselproducent Herbalife heeft Ronaldo in vijf jaar tijd zo’n €14,5 miljoen opgeleverd.

Cristiano Ronaldo zijn bedrijven en investeringen

Er wordt wel eens gezegd dat “geld moet rollen”. Dit spreekwoord geldt ook voor Ronaldo, die op verschillende manieren actief geld investeert. Zo is hij vooral bekend van zijn kledingmerk ‘CR7’. Het merk begon met een ondergoedlijn en is sindsdien verder gegroeid. Het merk bestaat nu ook uit: Schoenen (CR7 Footwear), jeans (CR7 Denim), dekens (CR7 Blankets) en parfum.

Hij investeert ook in het Portugese energiebedrijf 7EGEND. Ronaldo is verder eigenaar van het vliegtuigbedrijf Dutton Invest, bezit een nachtclub in de Algarve (Seven), bezit een eigen fitness bedrijf in samenwerking met Crunch en is partner in restaurantketen Zela. Verder zit hij nog in een joint venture met Insparya, een kliniek gespecialiseerd in haartransplantatie. Hij opende tenslotte nog eens drie hotels in samenwerking met het Portugese Pestana. Dit zijn allemaal ondernemingen die nog meer geld in Cristiano Ronaldo zijn broekzak stoppen.

Hoeveel verdient Ronaldo in totaal

Volgens Forbes verdiende Ronaldo in 2020 zo’n €100 miljoen. Door deze inkomsten was de Portugees de eerste voetballer die vorig jaar juni de mijlpaal van €1 miljard op zijn bankrekening bereikte. Hij verdiende de helft van zijn €1 miljard door salarissen alleen. Ondertussen is Lionel Messi ook aangeschoven aan de tafel met voetbal miljardairs. Benieuwd naar de inkomsten van de Argentijn? Lees ons artikel over hoeveel Messi verdient.

Na zijn periode bij Al-Nassr zal CR7 er financieel ongetwijfeld alleen nog maar verder op vooruit gaan. In twee jaar tijd wordt er zo een €400 miljoen bijgeschreven op zijn bankrekening. En dat alleen met voetballen!


Afbeelding: Oleg Dubyna from Poltava, Ukraine, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here