Hoeveel verdient Messi?

0
299
hoeveel verdient messi

De afgelopen jaren vliegt er duizelingwekkend veel geld in het voetbal rond. Vooral topspelers hebben vandaag de dag ontzettend hoge salarissen. Ook Lionel Messi verdiende miljoenen euro’s met FC Barcelona. Natuurlijk doet hij het dat steeds voor PSG in Frankrijk. Maar wat is het salaris van Messi? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Hoeveel verdient Lionel Messi per jaar?

Het Spaanse El Mundo lekte onlangs een astronomisch bedrag uit dat naar zijn rekeningen werd overgemaakt. In 2017 tekende de clubicoon een nieuw contract bij FC Barcelona. Sindsdien heeft Messi in vier jaar tijd 555 miljoen euro opgehaald. Een indrukwekkend jaarsalaris van ruim €138 miljoen (waarvan uiteindelijk € 75 miljoen overblijft), met een dagelijkse nettowinst van €210.000. De best betaalde voetballer ter wereld.

Dat was nog niet alles. Lionel Messi heeft een bedrag van €115 miljoen euro toegewezen gekregen voor een verlengd verblijf. Hij ontving ook een loyaliteitsbonus van €77 miljoen voor zijn trouwe dienst. Ten slotte hebben ze een aantal op prestaties gebaseerde bonussen toegevoegd, dus je zult eindigen met een verbazingwekkende hoeveelheid geld.

In 2021 is Lionel Messi verkast naar het Franse PSG, maar ook daar verdient Messi nog steeds goed zijn boterham.
Volgens RMC Sport zou Lionel Messi namelijk een netto jaarsalaris van maar liefst €41 miljoen verdienen bij PSG. Daarmee verdient de Argentijn meer dan Neymar, maar minder dan Mbappé, de andere grote sterren bij de Franse topclub.

Hoeveel verdient Messi per seconde en per dag?

Als je uitrekent hoeveel geld Messi per seconde verdient, krijg je een verbazingwekkend bedrag. Met een jaarsalaris van €41 miljoen verdient Argentijnse superster €1,30 per seconde. Dat komt neer op ongeveer €78 per minuut en €4677 per uur. Lionel Messi verdient op één dag zo’n €112.328.

Sponsors

Bovendien kan deze superster altijd rekenen op een leuk zakcentje door middel van zijn talloze sponsordeals. In 2017 tekende hij een nieuwe deal met Adidas om de rest van zijn spelerscarrière aan het Duitse sportmerk te binden. Zijn vorige contract leverde hem €10 miljoen per jaar op, maar dat bedrag is sindsdien opgelopen. Hij maakte echter zijn debuut in het eerste team voor Barcelona in schoenen van Adidas zijn grootste rivaal, Nike.

Lionel Messi verschijnt ook in advertenties van Pepsi, Lay’s chips, Mastercard, Gillette en een tal van andere merken. De 10-voudig La Liga-winnaar zou op deze manier rond de €40 miljoen per jaar verdienen.

Messi zijn investeringen

Lionel Messi investeert vooral in onroerend goed en niet in ondergoed, schoenen en parfum zoals zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo. In zijn geboorteplaats Rosario bouwde hij een luxe wijk buiten het centrum en investeerde hij ook in de Aquarina-toren, een gebouw van 40 verdiepingen dat in 2009 werd geopend. Hij zou ook €33 miljoen hebben uitgegeven aan een luxe hotel in een badplaats in de buurt van Barcelona.

De familie Messi heeft ook meerdere huizen. Ze woonden in Castelldefels, een buitenwijk van Barcelona waar strenge regels gelden. Zo mochten er geen vliegtuigen overvliegen en liet Messi een eindje verderop nog een huis bouwen. Deze heeft het zelf laten bouwen in de vorm van een voetbal. Het huis kostte 7 miljoen euro, maar is volledig ecologisch en voorzien van de nodige technische snufjes. Daarnaast heeft hij ook nog een vakantiehuis in Argentinië.

De 35-jarige aanvaller is ook betrokken bij verschillende liefdadigheidsorganisaties. In 2007 besloot hij terug te geven via de Leo Messi Foundation. De organisatie zet zich niet alleen in voor de gezondheid en het onderwijs van kinderen, maar ook voor het investeren in ziekenhuizen in Spanje en het bestrijden van kanker. Messi is sinds 2004 ook een UNICEF-ambassadeur.

Wist je dat Messi niet meer de beste verdienende voetballer is? Kom er achter door ook ons andere artikel te lezen: Wie zijn de best betaalde voetballers ter wereld?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here