De la Peña, de Kleine Boeddha

0
1308
De la Peña, de Kleine Boeddha

Naam: Ivan de la Peña López
Bijnaam: De Kleine Boeddha
Clubs: FC Barcelona, Lazio Roma, Olympique Marseille, FC Barcelona en Espanyol.
Hoe verwierf hij zijn bijnaam? Je zou denken dat de la Pena deze bijnaam verworven had door zijn religieuze geaardheid, maar dat is niet waar. De creatieve middenvelder heeft zijn bijnaam ordinair verdiend door zijn uiterlijk. Met zijn kale ronde hoofd en ietwat lijvige lichaam heeft de la Peña wel wat weg van een boeddha. Maar je zou het ook groter kunnen zien. Ivan is een begenadigd voetballer die af en toe bovenaardse kunstjes laat zien op het veld. Hij redde het telkens net niet bij de echte Europese top maar wanneer een elftal om hem draait en hij de grootste ster is, kan hij een team naar grote hoogten stuwen. Dat het nietige Espanyol de finale van de UEFA Cup wist te bereiken in 2007 en in 2006 de Spaanse beker won was toch vooral aan zijn genialiteit te danken.
Cruyff geloofde blind in hem en haalde hem in 1995 bij de A-selectie van Barcelona; dat zegt natuurlijk veel over zijn talent. Robson en van Gaal, de opvolgers van Cruyff, wilden dat hij meer ging meeverdedigen dus de kale spelverdeler hield het voor gezien in Camp Nou en vertrok naar Lazio Roma.

El Pequeño Boeddha is niet de enige speler die een goddelijke verwijzing draagt.
Hier kan je meer lezen over spelers met Goddelijke Bijnamen.
Sinds wanneer? 1995
Wie verzon de bijnaam? De Barcelona socio’s, die eindelijk weer eens een kind van de omgeving in de armen konden sluiten, verzonnen de bijnaam.
Andere bijnamen: Lo Pelat (De Kale)

Meer verklaarde bijnamen vind je hier:
Snarling Dog
Rode Baron
Het Kadaver
De Bijl uit Montevideo
La Brujita

En hier een volledige lijst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here