Het EK 2020: wat mogen we verwachten van het Nederlands Elftal?

0
775
Voetbalstadion

Na zes jaar wachten is het eindelijk weer zover. Het Nederlands elftal doet eindelijk weer mee aan een groot eindtoernooi. Het EK 2020 wordt bovendien deels in Nederland gespeeld, dus de fans kunnen de nationale ploeg gewoon in eigen land komen aanmoedigen. De vraag is dan natuurlijk in welke mate dit de moeite waard is. Maakt het elftal wel enige kans om een goede prestatie neer te zetten? Het is interessant om daar eens verder op in te gaan.

De terugkeer op topniveau

Er zijn meerdere manieren waarop je kan inschatten hoe het Nederlands elftal gaat presteren op het Europees kampioenschap. In de eerste plaats is het zo dat je kan stellen dat dit de terugkeer van het Nederlands elftal op het hoogste niveau is. Al vond die eigenlijk al een jaar eerder plaats. Toen haalde het de finale van de nieuwe Nations League door onder andere de laatste twee wereldkampioenen, Frankrijk en Duitsland, te verslaan. Dit is een goede indicatie voor de mogelijkheden van het team.

De kansen volgens de bookmakers

Een andere manier om te kijken naar de kansen van het Nederlands elftal is door te bekijken wat de bookmakers zeggen. Die zijn wel iets meer gereserveerd over de kansen van het Nederlandse team. Volgens hen is Frankrijk kanshebber nummer 1, gevolgd door Engeland en Spanje. Ook Duitsland, België en Italië maken meer kans volgens de bookmakers. Dit opent wel perspectieven, want wat nu als het eens anders is en Nederland komt goed voor de dag op het toernooi? Dan kan je flink verdienen met wedden.

Een goede start van het toernooi

Er is inmiddels al geloot voor de eerste ronde van het toernooi. In de poulefase komt Nederland geen van de grote kanshebbers tegen. Het speelt namelijk tegen Oekraïne, Oostenrijk en een nog nader te bepalen winnaar van de kwalificatie play-offs. Omdat Nederland medegastheer van het toernooi is, mag het alle wedstrijden in eigen land spelen. Dat doet het in de Johan Cruyff Arena. Daardoor is het goed mogelijk om een goede start te hebben. Wie weet waar dit het elftal kan brengen daarna?

De factor geluk

Door de manier waarop het EK 2020 is ingericht, is het belangrijk om ook een beetje geluk te hebben als land. Het is bijvoorbeeld zo dat je kans hebt om alle goede landen tot laat in het toernooi te ontlopen. Wanneer het Nederlands elftal pas laat tegen de andere kanshebbers komt, kan dat weleens heel positief uitpakken. Daar is dus wel een beetje geluk bij nodig. Komen de goede tegenstanders al eerder, dan zal het elftal op zijn best moeten zijn om een goed toernooi te kunnen spelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here