Groeien buiten het veld, voetballers in de sportschool

0
918
Soccer gym

Soccer gym

Er zijn tegenwoordig steeds meer voetballers die regelmatig naar de sportschool gaan. Zelfs in de jeugd is te zien dat de spelers van topclubs wekelijks naar de sportschool moeten voor een training. Door op de juiste manier te trainen in de sportschool kun je namelijk ook je prestaties op het veld verbeteren. Het is alleen wel belangrijk dat je goed weet wat je doet, het kan namelijk ook tegenwerken als je verkeerd traint. Wij vertellen je precies hoe je als voetballer moet trainen en wat de voordelen zijn van de combinatie tussen voetballen en naar de sportschool gaan.

De voordelen

Eigenlijk zijn er een hele hoop voordelen van krachttraining die invloed hebben op je voetbal prestaties. Je wordt natuurlijk sterker, sneller en je conditie wordt beter. Dit kan net even dat laatste stukje zijn wat je nodig hebt als je op hoog niveau voetbalt. Ook ben je vaak een stuk sterker aan de bal en zul je makkelijker een duel winnen. Doordat je meer spieren hebt en zwaarder bent, kun je je tegenstander namelijk makkelijker van de bal afzetten.

Train explosief

Bij bepaalde sporten heb je explosieve kracht nodig. Net als bij basketbal waar je hoog moet springen, is dit ook het geval bij voetbal. Je hebt dan namelijk explosieve kracht nodig om hard te schieten of om uit stilstand in één keer weg te sprinten. Als je naar de sportschool gaat zul je dus op explosieve kracht moeten trainen. Dit kun je doen door het gewicht hard weg te duwen en rustig te laten zakken. Zorg er wel altijd voor dat je dit gecontroleerd doet.

Kijk uit voor blessures

Een nadeel van de sportschool is dat je vroeg of laat wel eens te maken krijgt met blessures. Dit is nu net het gene wat je als voetballer absoluut wilt voorkomen. Je moet dus iets voorzichtiger aan moeten doen en rustiger trainen dan iemand die puur en alleen traint om zoveel mogelijk spier op te bouwen. Uiteindelijk is dit toch niet het doel als voetballer. Wanneer je ergens last krijgt zul je ook moeten stoppen om te voorkomen dat je spieren overbelast worden. Verder zou je als je last hebt van een blessure deze wel kunnen verhelpen in de sportschool door bepaalde oefeningen te doen. Hier kan een fysiotherapeut je het beste bij helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here