Top 5 meest lelijke voetbalshirts

1
3931
Lelijkste voetbalshirts

Er zijn door de voetbaljaren heen ontzettend veel lelijke voetbalshirts gedragen. Elk seizoen komen daar nog steeds meer lelijke shirts bij. Maar welk shirt is nu het lelijkste voetbalshirt aller tijden? Wij hebben een top 5 voor jou verzameld. Lees dus snel verder!

5. Athletic Bilbao, thuisshirt 2004-2005

Deze Spaanse club staat er om bekend, alleen maar met spelers uit de eigen regio (Baskenland) te spelen. Dit heeft hen veel succes gebracht. Samen met FC Barcelona en Real Madrid is het de enige club die altijd op het Spaanse hoogste niveau heeft gespeeld. Het shirt laten ontwerpen door een Baskische kunstenaar was misschien iets te veel van het goede. Wij hebben geen enkel idee wat dit shirt moet voorstellen. Jullie wel?

4. CD Palencia, thuisshirt 2016-2017

CD Palencia kwam nog nooit op een hoog niveau uit. De club gooide met dit shirt echter wel hoge ogen in het seizoen 2016-2017. Het ziet er dan misschien niet uit, maar het straalt wel het motto van de club goed uit: “Nos dejamos la piel” oftewel “Wij verkopen onze huid duur”. Producent Kappa heeft de shirts van deze Spaanse laagvlieger in ieder geval weten te verkopen over de hele wereld. Chapeau!

3. Hull City, thuisshirt 1992-1993

In 1992 kwam het Engelse Hull City met een ontzettend foute, en lelijke tijgerprint op het shirt. Waarschijnlijk wilde de club hier de tegenstanders mee bang maken. De keuze voor het shirt valt te begrijpen, omdat de bijnaam van de club ook ‘the Tigers’ is en er een tijger in het logo van de club zit. Dat neemt natuurlijk niet weg dat dit shirt ontzettend lelijk is. De modepolitie zou hier een boete voor schrijven.

2. Colorado Caribous, thuisshirt 1978

De Colorado Caribous is een voormalige Amerikaanse voetbalclub. De club werd opgericht in 1978 en later dat seizoen weer opgeheven. Als je naar het shirt kijkt, dan snappen wij wel waarom de stekker uit de club is getrokken. Net of het uit een foute Amerikaanse Western film komt. Maar nee, ze hebben hier echt een seizoen lang in gevoetbald.

1. Sheffield Wednesday, uitshirt 1984-1986

Dit is wat ons betreft verreweg het lelijkste voetbalshirt dat ooit gedragen is. We weten dat de disco scene heel groot was in de jaren 80. Maar dit is wel een beetje overdreven, niet? Dat spijkerharde Engelse verdedigers in zo’n glimmend glitterpakje moesten rondlopen is toch wel een leuk gezicht. Misschien liepen ze ook nog over het veld met rolschaatsen.

Wat is jouw meest lelijke voetbalshirt dat je ooit hebt gezien? Laat het weten in de reacties!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in