Rijkste voetballers ter wereld

0
2316
Rijkste voetballers ter wereld

Iedereen die het voetbal een beetje volgt, weet dat er veel geld te verdienen valt als professional. Heel veel geld zelfs. Hoe beter de voetballer, hoe gewilder hij is en hoe meer salaris hij kan vragen. Spelers zoals Lionel Messi verdienen naast hun normale salaris ook miljoenen aan sponsordeals. Maar wie zijn nou de rijkste voetballers ter wereld? Lees het hier!

Top 5 rijkste voetballers ter wereld

Hieronder hebben we een lijst gemaakt van de rijkste voetballers ter wereld. De beste voetballers zijn niet gelijk de rijkste voetballers. Want de nummer één is zeker verrassend.

 • 5: Martin Braithwaite – 210 miljoen euro
  Niet een naam die de meesten in dit lijstje hadden verwacht: Braithwaite. De oud-spits van CD Leganés en huidige Barcelona speler zal inmiddels ook wel een leuk salaris hebben, maar heeft zijn vermogen vooral te danken aan zijn ondernemerskwaliteiten; hij heeft zijn eigen vastgoedbedrijf (NYCE Companies) en kledingmerk (Trente). Daarnaast heeft hij ook een aandeel in het restaurant van zijn vrouw.
 • 4: Neymar – 250 miljoen euro
  De Braziliaan staat op de vierde plek en heeft een ruime achterstand op de nummer drie. Neymar krijgt bij PSG zo’n 37 miljoen euro per jaar en staat daarmee op de vierde plek. Naast zijn salaris heeft Neymar ook veel sponsordeals, waar hij een aardig zakcentje aan overhoudt.
 • 3: Lionel Messi – 750 miljoen euro
  De beste voetballer van 2021 is niet de speler met het grootste vermogen. Toch mag Leo niet klagen; zijn salaris bij Barcelona bedroeg sinds 2017 tot zijn transfer naar PSG maar liefst 138 miljoen euro (!) per jaar. We vermoeden zomaar dat zijn salaris bij PSG ook niet verkeerd is.
 • 2: Cristiano Ronaldo – 1 miljard euro
  Ronaldo zijn vermogen bereikte in 2020 de één miljard dollar en in 2021 één miljard euro. De Portugees speelt momenteel bij Manchester United. Zijn vermogen is niet alleen te danken aan zijn geweldige salarissen door de jaren heen, maar ook aan de vele indrukwekkende sponsordeals.
 • 1: Faiq Bolkiah – 16 miljard euro
  Zeker niet de meest bekende uit het lijstje, maar wel de rijkste voetballer van de wereld. Faiq komt uit een rijke familie en zijn totale vermogen wordt op 15 miljard (!) euro geschat.

De rijkste voetballer ter wereld

Uit dit lijstje zou je kunnen stellen dat de rijkste voetballer ter wereld niet de beste voetballer ter wereld is. Faiq Bolkiah heeft zijn vermogen natuurlijk niet te danken aan zijn geweldige voetbalprestaties. Toch kan je met namen zoals Neymar, Messi en Ronaldo wel de conclusie trekken dat de beste voetballers over het algemeen ook de rijkste voetballers ter wereld zijn.

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat de rijkste voetballers niet direct de best betaalde voetballers zijn. Sommige spelers krijgen nou eenmaal meer media aandacht en zijn daardoor interessanter als marketing product. Je hebt vast wel eens een Lay’s reclame van Messi, of de (inmiddels vrij ironische) Coca-Cola reclame van Ronaldo gezien. Dergelijke samenwerkingen vergroten het vermogen van deze voetballers enorm. Of je wordt geboren in een rijke familie zoals Bolkiah; dat kan natuurlijk ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in