Top 10 Beste voetballers van 2021

0
2437
Top 10 Beste voetballers van 2021

Wie zijn de beste voetballers van 2021? Vele jaren hebben Messi en Ronaldo de voetbalwereld gedomineerd. Op dit moment zijn er vele talenten opgestaan en spelers zoals Benzema en Lewandowski doen het ook ontzettend goed. Op 29 november 2021 is de Ballon d’Or uitgereikt. Ben je benieuwd wie in het lijstje beste voetballers van 2021 staat? Lees dan vooral verder!

Top 10 Beste voetballers 2021

Sommige voetballers hebben een goed jaar gespeeld, maar er kan er maar een de beste zijn. Op 29 november was de uitreiking van de Ballon d’Or en hieruit is een winnaar gekomen van de beste voetballer van 2021. Zie hieronder de top 10 beste voetballers van 2021:

  1. Lionel Messi (Argentinië): 613 punten
  2. Robert Lewandowski (Polen): 580 punten
  3. Jorginho (Italië): 460 punten
  4. Karim Benzema (Frankrijk): 239 punten
  5. N’Golo Kanté (Frankrijk): 186 punten
  6. Cristiano Ronaldo (Portugal): 178 punten
  7. Mohamed Salah (Egypte): 121 punten
  8. Kevin De Bruyne (België): 73 punten
  9. Kylian Mbappé (Frankrijk): 58 punten
  10. Gianluigi Donnarumma (Italië): 36 punten

In het lijstje beste voetballers van 2021 staan een hoop bekende voetballers, maar er staan ook een paar verrassingen in, zoals Jorginho en Donnarumma. Jorginho staat zelfs derde op de lijst. Hoewel Jorginho geen Ronaldo of Messi is op technisch niveau, heeft hij wel de Champions League en het EK gewonnen. Ook Donnarumma is erg belangrijk geweest voor AC Milan en voor Italië tijdens het Europees Kampioenschap.

Wie is de beste voetballer ter wereld in 2021?

Lionel Messi is de beste voetballer van de wereld in 2021. Robert Lewandowski is op plek twee geëindigd, wat voor veel discussie heeft gezorgd in de voetbalwereld. De Pool had volgens velen namelijk een beter seizoen dan Lionel Messi.

Hoewel Messi van groot belang was voor FC Barcelona, en Argentinië tijdens de Copa America, vonden velen toch dat Lewandowski een beter jaar had. Lewandowski had namelijk 48 goals gemaakt voor Bayern München, in tegenstelling tot Lionel Messi, die 38 goals heeft gescoord voor FC Barcelona. Wel had Messi 18 assists en Lewandowski 9. Naast deze statistieken is de keuze natuurlijk ook gemaakt door de internationale prestaties van de Argentijn. Messi was namelijk topscorer en had de meeste assists van de Copa America.

De redactie van voetbalblog Doordebenen vindt het moeilijk om een keuze te maken, aangezien beide aanspraak maken op de eerste plek. Wie verdient het volgens jullie dit jaar meer? Laat het ons weten in de comments!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in