Leuke spelletjes voor op de voetbaltraining

0
3597
Leuke voetbal training spelletjes

Leuke spelletjes voor op de voetbal training

Het is voor een voetbaltrainer essentieel om een goede balans te vinden tussen leerzame, grappige en leuke voetbaloefeningen. Het is belangrijk dat de spelers geprikkeld worden tijdens de oefeningen, dit doe je door als trainer er een spelvorm aan toe te voegen. Het is vaak lastig om goede oefeningen te vinden die je spelers ook echt leuk vinden. Daarom is het belangrijk dat jij als trainer de oefeningen goed laat aansluiten op je spelers.

Voor jongere voetballers is het bijvoorbeeld veel belangrijker dat ze lekker bezig zijn en plezier beleven aan leuke voetbal training spelletjes, terwijl bij oudere teams het meer op tactiek gebaseerd is. Wij hebben drie leuke voetbaloefeningen bij elkaar gezocht die zowel een goede training zijn als een goede spelvorm. Dat laatste is heel belangrijk voor jonge voetballers, als er wat te winnen valt dan heb je de aandacht. Deze oefenvormen hebben alles wat een leuke voetbaltraining nodig heeft!

De bewaker

Bij deze oefening gaat het om dribbelen en de bal dicht bij je te houden, want anders wordt deze afgepakt. Er wordt 1 speler gekozen als bewaker en diegene staat in het midden van een vierkant, de andere spelers moeten met de bal voorbij de bewaker dribbelen. Als jouw bal uit het vierkant wordt getikt, dan lig je uit de wedstrijd en er wordt doorgespeeld totdat er één winnaar is. Je kan verschillende niveaus bedenken zoals: twee bewakers die elkaars hand moeten vasthouden of alleen met je verkeerde been dribbelen.

Mikken op kleine doeltjes

Deze oefeningen is wat meer voor de kleine voetballers onder ons. Het plaatsen van de bal wordt hier getraind en dat kan je ook nog omgooien naar het trainen van het zwakke been. Bij de oefening verdeel je de spelers in twee of drie teams. Het aantal teams dat je hebt, zo vaak zet je de oefening uit. Voor elke oefening zet je een klein doeltje neer en drie lijnen door middel van pionnetjes. Het is bedoeling dat de teams op de achterste lijn staan en op het teken van de trainer naar de verste lijn dribbelen. Daarna snel terug naar de middelste en vervolgens omkeren en schieten. Deze oefening kan gedaan worden op drie verschillende niveaus zodat je het als trainer kan aanpassen aan je spelers.

  • Niveau één: snelste team met vijf goals, alle goals tellen.
  • Niveau twee: snelste team met vijf goals, alleen het snelste doelpunt telt (goed opletten of de spelers wel over de lijn gaan en niet smokkelen).
  • Niveau drie: Snelste team met vijf goals met zwakke been, alle doelpunten tellen.

Afronden

Afronden, welke voetballer houdt er niet van. Veel leuke voetbaloefeningen waar de afronding centraal staat, staan er veel spelers stil en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Bij deze afrondvorm wordt de bal eerst een aantal keer rond gepasst en gaat de bal langs vier spelers, door middel van het tiki taka spel kom je zo tot een schietkans. Deze oefening kan je ook spiegelen en met het verkeerde been uitvoeren. Er zijn verschillende manieren mogelijk om er een wedstrijd van te maken, een aantal voorbeelden zijn: Wie er als eerste drie keer heeft gescoord, wie als laatste heeft gescoord moet opdrukken of je verdeel de jongens/meisjes in twee teams en laat ze zoveel mogelijk doelpunten maken.

Conclusie

Er is heel veel mogelijk in de voetbalwereld en al helemaal als het gaat om trainingen, zorg er vooral voor dat je de aandacht van de spelers houdt en maak er wat leuks van. Ook moet je er als trainer voor zorgen dat de leuke voetbal training spelletjes wel goed aansluiten op jouw spelersgroep. Alles is goed zolang jij maar het doel bereikt wat je wilt bereiken met je team, dat kan verschillen tussen plezier en op hoog niveau voetballen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here