Wie wordt ook wel De Kleine Generaal genoemd?

0
4392
Kleine-Generaal

Momenteel is het de coach van Feyenoord en heeft hij als speler bij Ado Den Haag, Sparta, Roda JC en FC Utrecht gespeeld. Misschien begint er nu wel al een belletje te rinkelen maar we houden graag nog even de spanning erin.

Hoe komt deze man aan zijn naam?

Na zijn spelerscarrière ging hij aan de slag bij DSVP, een amateurclub uit Pijnacker. Heel snel bleek al dat het hier om een coach ging met een goeie mentaliteit. Deze mentaliteit had hij ook al als speler en zijn medespelers omschrijven hem daarom ook als “irritant vechtertje”. Bij DSVP slaagt hij erin om drie keer achter elkaar te promoveren en 67 wedstrijden ongeslagen te blijven. Met deze cijfers krijg je natuurlijk de aandacht van de media en zijn prestaties vielen Rinus Michels, destijds bondscoach van het Nederlands elftal, ook op. Rinus Michels werd ook wel de Generaal genoemd, deze bijnaam had hij gekregen door zijn dominante leiderschapsstijl.

Rinus Michels stond dus te kijken van deze cijfers en vroeg of hij zijn assistent wilde worden bij het Nederlands elftal, waar hij natuurlijk geen nee op kon zeggen. De assistent van Rinus Michels was een klein mannetje, een vel mannetje en stond ook wel bekend door zijn dominante leiderschapsstijl. Hij was eigenlijk een kopie van Rinus Michels, maar dan even kleiner en zo is de bijnaam “De Kleine Generaal” ontstaan. Je raadt het al: we hebben het natuurlijk over Dick Advocaat.

De Kleine Generaal heeft als trainer het imago dat hij uit paniek zijn tactiek bepaald. Dat verklaard ook de wissel op het EK 2004 die door velen als “de slechtste wissel ooit” wordt beschouwd. De Kleine Generaal is in totaal drie keer aan de slag geweest bij de nationale ploeg, hij begon als assistent van De Generaal op het EK 1992.
Het jaar erna stond “Tricky Dicky” zelf aan het roer en leidde het Nederlands Elftal naar de eindrondes van het wereld kampioenschap in 1994. Uiteindelijke winnaar Brazilië bleek uiteindelijk te sterk voor Oranje.

De man met de meeste bijnamen

Er is geen man met meer bijnamen dan deze, na bijnamen zoals “De Kleine Generaal” en “Tricky Dicky” heeft onze kleine man nog een aantal bijnamen: Dagobert Dick, Dick discipline, Advocaat van de Duivel, Dikkie Dik. Waar al die bijnamen van Dick Advocaat vandaan komen is niet bekend, bij gebrek aan beter zou je haast denken.

De toekomst van de Kleine Generaal

Momenteel is Dick 73 jaar en had al lang met pensioen kunnen zijn, maar we weten allemaal dat Dick Advocaat het voetbal nooit zal loslaten. Maar omdat nu Arne Slot vast is gesteld als opvolger voor volgend jaar, komt er nu echt een einde aan Dick’s tijd bij Feyenoord. Het is nog niet duidelijk wat de Kleine Generaal volgend jaar gaat doen, misschien wordt hij wel analist. Het is in ieder geval duidelijk dat Dick nog niet van plan is om alles los te laten en dat hij ook nog volgend jaar erg betrokken zal zijn in de voetbalwereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in