Kings League: Informatie & Wat is het?

0
148
Kings League

Je hebt het vast een keer voorbij zien komen; de Kings League, maar wat is het nou eigenlijk? De competitie is vrij nieuw, namelijk opgericht in 2022. Wij zochten van alles uit over de voetbalcompetitie en vertellen het jou!

Wat is Kings League?

Kings League logo
Logo Kings League

Kings League is een competitie waarbij voetbal in een ander licht wordt gezet. Zo wordt er zeven tegen zeven gespeeld op een voetbalveld dat net kleiner is dan je gewend bent. De spelregels zijn ook net wat anders dan bij de doorgaanse voetbalcompetities. De competitie wordt ook maar in 1 stad gespeeld, namelijk Barcelona in Spanje.

Daarbij is Kings League verdeeld in twee periodes, de winter en de zomer. Hierin spelen ze een eigen league en play-offs. Een speeldag is ingedeeld met zes verschillende wedstrijden waarin elk team veertig minuten speelt op hetzelfde veld. De veertig minuten zijn onderverdeeld in twee keer twintig minuten, er zit dus een kleine pauze in elke wedstrijd.

Wie zit er achter?

De competitie is opgericht in 2022 door Gerard Piqué in samenwerking met andere bekende personen in de voetbalwereld en internet streamers. Gerard Piqué is een bekende Spaanse voetballer die jarenlang bij de club FC Barcelona heeft gespeeld. Vanaf eind 2022 kondigde Pique aan dat zijn voetbalcarrière tot einde is gekomen. Nu richt hij zich als echte zakenman vooral op zijn onderneming Kings League.

Spelregels van Kings League

De spelregels van Kings League zijn bepaald door middel van social media platformen. Hier konden de fans stemmen op hun eigen regels. De spelregels bestaan dus deels uit gewone voetbalregels en deels zelf bedachte regels. Een paar van deze regels zetten wij voor jou op een rijtje

  • De wedstrijd begint met de bal in het midden en de spelers vanaf de achterlijn.
  • Een penalty kan worden genomen van de stip maar ook via een penalty shootout.
  • Met ingooien worden handballen toegestaan.
  • Onbeperkt wisselen.
  • Wanneer er een rode kaart wordt uitgedeeld mag er na 5 minuten een vervanger in, bij een gele kaart moet de speler 2 minuten het veld uit.
  • Wedstrijden duren twee keer twintig minuten.
  • Elk team kan 1 keer in de wedstrijd een geheim wapen inzetten. Dit zijn bijvoorbeeld strafschoppen in hun voordeel, speler die eruit wordt gezet voor twee minuten, dubbel doelpunt gedurende twee minuten, een wildcard, een vuurgevecht in hun voordeel en de mogelijkheid om het ‘geheime wapenkaart’ te stelen van hun tegenstander.
  • Er zijn nog meer regels die variëren doordat deze bepaald worden op de dag zelf door social media polls. Zo is er een keer een anonieme voetbalspeler geweest die mee deed, maar helemaal incognito was verkleed.

Waar kan je Kings League kijken?

De wedstrijden worden gespeeld in de CUPRA Arena in Barcelona. Afgelopen winterseizoen werden de halve finale en finale gespeeld in het Camp Nou stadion. Kings League is ook te zien via verschillende kanalen, namelijk Twitch, YouTube en TikTok. De gehele wedstrijd wordt op deze kanalen gratis uitgezonden. Hierdoor trekt de Kings League nogal wat bekijks, zo haalden ze een record in de derde ronde van de competitie met ongeveer 1,3 miljoen kijkers.


De competitie krijgt veel verschillende soorten reacties op hun concept. Er zijn al situaties voorgekomen waarin werd gespeculeerd dat er vals was gespeeld. Zo zou een team al het geheime wapen van het andere team weten. Dit is wel weer ontkracht door meerdere kenners van Kings League. Heb jij al een keer gekeken naar zo’n wedstrijd of ga je het binnenkort bekijken? Laat het ons weten in de reacties!

Logo’s Kings League: EuroShowSC, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here