Kan een voetbal ook corona krijgen?

0
687
corona-voetbal-mondkapje

Tijdens al deze gekte die er momenteel speelt, zijn er maar een aantal dingen zeker in de wereld. Ron Vlaar stopt met voetballen, Onana staat een jaar aan de kant en Haller voetbalt dit seizoen niet op Europees niveau. Toch is er nog een ding wat momenteel in bijna iedere voetbalgek zijn hoofd spookt: “Kunnen voetballen ook Corona krijgen?”. Complottheorieën schijnen helemaal in te zijn tegenwoordig en overal valt ook wel wat over te zeggen, maar vaak gaat dit te ver. Een voetbal die Corona kan krijgen is natuurlijk grote onzin, maar het gaat om of die bal het virus ook kan doorgeven.

Je flinke zondag-kater

Je kent het wel, het is inmiddels wel een tijdje terug natuurlijk. Dat je daar staat op zondagmorgen in de ochtenddauw, een hoofd als een verkeersbord omdat je gister flink gezopen heb en maximaal maar 2 uurtjes heb geslapen. Vervolgens sta je nog geen 6 minuten koud op het veld, krijg je die kneiterharde bal op je neus. De volgende vraag schiet meteen in je hoofd, “als ik nu Corona heb, krijgt de voetbal dan ook Corona?” En kan deze bal de Corona dan ook door-passen aan andere spelers?

De Duitse verlossers

Daar zijn een aantal theorieën over geschreven en de Duitsers kwamen met het verlossende woord. Het virus is dus niet overdraagbaar via voorwerpen, dus ook niet via een voetbal. Of een voetbal zelf Corona kan krijgen durven we niet te zeggen. Het kan natuurlijk een keer voorkomen en al helemaal in de kelderklasse. Dat Jaapie de bal met volle vaart bij Barry in het gezicht schiet, Barry was al geen helder persoon dus dit helpt niet echt (of misschien juist wel). Je ziet het speeksel en slijm van het gezicht afspatten van Barry. In deze situatie kunnen wij niet uitsluiten dat de volgende speler die de bal raakt geen Corona krijgt.

Wanneer mogen we weer?

Er zijn natuurlijk redenen genoeg te bedenken waarom het voetbal stil ligt momenteel, met z’n alle lekker dicht op elkaar in de kantine op zondagmiddag is daarom in de verste verte nog niet in zicht. Wij als voetbalfanaten balen er natuurlijk van dat we niet kunnen spelen. Maar zeg nou eerlijk, het is geen overbodige luxe om de winterstop even te verlengen. Even een paar maandjes rust en straks met het zonnetje weer de wei in mogen, daar kijken we naar uit toch? En dan hopelijk wel ‘’coronavrij’’. Tot die tijd kun je dit artikel lezen, zodat je op de hoogte bent van de gevolgen van de corona maatregelen op het amateurvoetbal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here