Linksback voetbal tips – Word de beste linksback

0
4128
Linksback-voetbal-tips

Linksbacks staan over het algemeen bekend als de pispaaltjes van het voetbal. Geen enkel kind heeft als droom om linksback te worden. Ben je toch linksback? Geen paniek! Met deze linksback voetbal tips kun je alsnog de wereldtop van het voetbal halen. Lees dus snel verder!

Waarom ben je linksback?

Linksbacks zijn vaak niet de meest geweldige voetballers op de planeet. Daar zijn genoeg redenen voor. Maar waarom zet de trainer jou op linksback neer? Dat kan komen door de volgende redenen:

 • Je bent de enige linkspoot. Linkspoten als Messi, van Persie en Robben hebben een fluwelen trap en techniek. Toch zijn linkspoten erg schaars. Daarom kan het zijn dat jij linksback wordt gezet, omdat je de enige van het team bent met een fatsoenlijk linkerbeen.
 • Je kunt niet aanvallen. Loop jij voorin meer in de weg dan dat je goed doet? Dan is de kans groot dat de trainer jou op de linksback positie neerzet. Wanneer een trainer liever een rechtspoot op linksbuiten zet in plaats van jou, dan weet je over het algemeen voldoende.
 • Je bent de slechtste speler. Niet elk elftal beschikt over elf fatsoenlijke spelers. Wie komt er dan op die positie te spelen? Juist, dat is over het algemeen de slechtste speler!
 • Je denkt dat het jouw favoriete positie is. Dit is alleen nooit het geval! Niemand, maar dan ook echt niemand, wil linksback staan en achter technische en snelle buitenspelers aanhollen.

De beste linksback voetbal tips

Als je dan toch door de trainer op de linksback positie wordt neergezet, moet je er natuurlijk wel het beste van maken. Daarom hebben we hieronder een aantal linksback voetbal tips voor je uitgewerkt. Door deze tips te gebruiken kom jij misschien wel aan de top van de linksbacks!

 1. Denk altijd eerst defensief. Je bent verdediger, dus zorg altijd dat je eerst verdedigend alles op orde hebt. Hierna kun je aan aanvallen gaan denken.
 2. Maak het veld in balbezit breed. Zodra je ploeg in balbezit komt, ga je als linksback het veld breed maken. Zo maak je ruimte voor jezelf en/of teamgenoten. Bij balverlies knijp je juist naar binnen.
 3. Maak je aanvallend ook nuttig. Doe dit alleen als het kan (zie tip 1). Als het kan, ben jij het mannetje meer in de aanval. De luie aanvaller die jou hoort te dekken zal vast niet met je meelopen.
 4. Overlap de linksbuiten. Als linksback loop je de diepte in en ga je voorbij aan de linksbuiten van jouw team. Hierdoor kom je in een aanvallende positie voor een schot of voorzet.
 5. Train je voorzet. Zo vaak zul je niet voor het doel komen om zelf te scoren. Met een goede voorzet kun je wel een hoop kansen voor je team creëren. De voorzetten moeten dan wel goed zijn.

Beste linksbacks ooit

Volg de linksback voetbal tips op en wie weet wordt jij wel een legendarische linksback die een WK finale beslist met een goede voorzet. Dit zijn de beste linksbacks ooit:

 • Paolo Maldini (1985-2009)
 • Roberto Carlos (1991-2015)
 • Ruud Krol (1968-1986)
 • Marcelo (2005-heden)
 • Paul Breitner (1970-1983)
 • Andreas Brehme (1980-1998)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in