Haagse Humor

11
16327
Haagse-Humor

Waarom zou je een goede grap geen tweede keer mogen vertellen? Wij van Doordebenen hebben daar nooit problemen mee. De kracht van een goede grap zit hem juist in de herhaling.
Het verhaal speelt zich af eind 2003. Wim Deetman was burgemeester van Den Haag en was in die functie op bezoek in het Zuiderparkstadion, destijds het thuishonk van ADO Den Haag. Hij had een overleg met de klankbordgroep van ADO. Tijdens dit overleg was Deetman vol lof geweest over het recente gedrag van de supporters en kende hij zijn steun toe aan de bouw van een nieuw stadion.

Aan het eind van het overleg wandelt de burgervader goedgemutst de business lounge in en wordt omhelsd door Kees, een trouwe ADO supporter. Kees is Deetman erg dankbaar voor zijn steun en wil graag met hem op de foto. Wat Deetman niet weet is dat Kees net zijn jodocus uit zijn gulp heeft getoverd en deze vrolijk toont wanneer het kiekje wordt geschoten.
Burgemeester Deetman met Ado fan
Wij van Doordebenen vonden het een goede grap, maar Deetman dacht er anders over. Hij staakte per direct het overleg met de supporters en deed aangifte wegens schending van de openbare eerbaarheid en belediging jegens de burgemeester. ADO Den Haag bood nog wel officiële excuses aan maar van de supportersclub liet niets van zich horen. Ondanks al dit “gelul” is het nieuwe stadion er toch gekomen dus; Eind goed Al goed.

De “makker” van inmiddels oud burgemeester Deetman lijkt trouwens een beetje op Dirk uit Keek op de Week.

11 REACTIES

  1. Deetman is daarom ook de eerste waar ik aan dacht in het kader
    van : Wim Deetman is gevraagd het onderzoek naar seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk te leiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here