Komt er nog een “corona EK 2020” in 2021?

0
1305
Corona-EK

Komt er nog een corona-EK?

We hebben er lang op moeten wachten maar vorig jaar was het eindelijk zover: het Nederlands elftal had zich weer geplaatst voor een eindronde. Alles leek goed te gaan totdat corona roet in het eten gooide. We moesten nog een jaar wachten Nu we bijna een jaar verder zijn, zijn de competities in een andere vorm weer hervat en is het EK met een jaar uitgesteld naar 2021. Nederland is dus van de partij, maar hoe gaat het “corona EK 2020” in 2021 er uit komen te zien?

Het “corona EK 2020” in 2021

De UEFA had het idee om vanwege het 60-jarige jubileum het EK te laten spelen in 12 verschillende landen, waaronder Nederland en Azerbeidzjan (wij wisten ook niet dat dit land bij Europa hoorde). Achteraf gezien een ontzettend slecht idee omdat het verplaatsen van het hele circus tussen verschillende landen niet echt mee gaat helpen in het bestrijden van het coronavirus. Net zoals in 2016 mogen er maar liefst 24 landen meedoen en gaan de eerste twee teams en de vier beste nummer drie’s door naar de volgende ronde. Je zou bijna denken dat de UEFA geld nodig heeft.

Wat is de huidige situatie?

Op 27 januari liet de UEFA baas Aleksander Ceferin in ieder geval weten dat het EK hoe dan ook doorgaat in de huidige vorm. Hij gaf aan met de 12 organiserende landen gesproken te hebben en dat hij optimistisch was over de ontwikkelingen die er gaande waren in de landen.

Aanwezigheid van publiek

Het toernooi gaat dus gewoon vrolijk door, met nog steeds 12 gastlanden. Maar hoe zit het eigenlijk met het publiek?

De Uefa heeft de Zwitserse arts Daniel Koch aangesteld als medisch adviseur. Hij gaat zich bezighouden met onder andere het publiek bij de wedstrijden. Koch ziet een goede kans op goedgevulde stadions, waaronder de Johan Cruijff Arena. Op 7 februari gaf de KNVB al aan dat zij bezig waren met de optie om publiek toe te laten tijdens het toernooi. Het ligt erg aan de komende ontwikkelingen in de corona epidemie en deze zullen de komende tijd goed in de gaten gehouden worden. De UEFA hoopt in april een bevestiging te kunnen geven over toeschouwers bij de EK-wedstrijden.

Ek 2020 of EK 2021, wat wordt het nou?

Wat gaat de officiële naam worden van het EK? Ondanks dat het gespeeld gaat worden in het jaar 2021 zal het de officiële titel van het toernooi het EK 2020 blijven. Nederland gaat dus het EK 2020 winnen en niet het EK 2021. Ondanks deze redelijk misplaatste arrogantie lijkt het er dus op dat het de goede kant op gaat en dat het EK 2020 gewoon gehouden gaat worden aankomende zomer. Wij van Doordebenen kunnen in ieder geval niet wachten om onze sterren Hans Hateboer en Ryan Babel te zien schitteren tegen Noord-Macedonië in een leeg stadion in Azerbeidzjan.

Wil je meer lezen over het EK, dan kun je op deze pagina terecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here