Top 3 best betaalde Nederlandse voetballers

0
3481
voetballers-verdienen-veel-geld

Het EK voetbal is verplaatst naar juni 2021. Dit is besloten door UEFA tijdens een topoverleg met 55 aangesloten voetbalbonden. Tijdens het EK voetbal zullen de beste Nederlandse voetballers er alles aan doen om de winst er uit te slepen. In de poulefase zullen ze het onder andere moeten gaan opnemen tegen Oekraïne en Oostenrijk. Het Nederlands voetbalteam maakt een goede kans met spelers als Frenkie de Jong, Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt. Deze gasten halen daarom ook flink wat poen binnen per jaar. In dit artikel bespreken we de top 3 best betaalde Nederlandse voetballers van 2020.

Best betaalde Nederlandse voetballers

Waar Cristiano Ronaldo het goed doen op internationaal vlak, doet Virgil van Dijk het goed op nationaal gebied. Zo heeft hij qua salaris spelers als Klaas-Jan Huntelaar ingehaald. Hieronder hebben we de best betaalde Nederlandse voetballers van dit moment op een rijtje gezet. Hoeveel de best betaalde Nederlandse voetballers precies krijgen is niet bekend en daarom zijn dit aannames op basis van onderzoeken naar hun salaris.

  • 3. Salaris Virgil van Dijk – 10.300.000 per jaar
  • 2. Salaris Matthijs de Ligt – 14.000.000 per jaar
  • 1. Salaris Frenkie de Jong – 21.000.000 per jaar

3. Salaris Virgil van Dijk

Virgil van Dijk, geboren in 1991, is beroepsvoetballer bij Liverpool F.C. die doorgaans als verdediger speelt. Hij verruilde Southampton begin 2018 voor Liverpool, die hem voor 85 miljoen kocht. Hij heeft onder andere ook gespeeld voor FC Groningen en Celtic. In het seizoen van 2019/2020 is hij verkozen tot Europees voetballer van het jaar. Dit is ook terug te zien in zijn salaris als professioneel voetballer. Hij verdient ongeveer maar liefst 10,3 miljoen per jaar.

2. Salaris Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt is de best betaalde Nederlandse voetballer van zijn leeftijd. Hij verdient ruim 14 miljoen per jaar. Na zijn grote succes bij Ajax speelt hij nu samen met Ronaldo bij Juventus. Hij speelt daar als centrale verdediger en heeft een contract tot 2024. Zeker niet slecht voor zo’n jonge gast.

1. Salaris Frenkie de Jong

Frenkie de Jong, geboren in 1997, is momenteel de best betaalde Nederlandse voetballer van 2020. Hij speelt als middenvelder bij FC Barcelona en harkt zo’n 21 miljoen per jaar binnen. Zijn club carrière bestaat uit Willem II, Ajax en Barcelona. De Jong maakte zijn debuut in 2018 in het Nederlands elftal en scoorde in september 2019 zijn eerste doelpunt voor Oranje.

Waarom verdienen deze voetballers zoveel geld?

Voetbal is uiteraard een sport waar enorm veel geld in omloop omgaat. In de meeste landen is voetbal ook een van de populairste sporten ter wereld. Het klinkt misschien gek, maar de spelers zorgen er juist voor dat er zoveel geld binnenkomt bij een club. Voetbalclubs verdienen veel geld met televisierechten, kaartverkopen, sponsoren, merchandising, deelname aan internationale toernooien en zo kan ik nog wel even verder gaan. Voetbalclubs hebben dus veel en verschillende inkomstenbronnen. Deze inkomstenbronnen zijn te danken aan de spelers die dus op de loonlijst staan bij een club. Grote clubs halen daarom al snel veel geld binnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here