Top 5 best betaalde Nederlandse voetballers

0
5273
Best betaalde Nederlandse voetballers

Het WK voetbal gaat bijna beginnen. Op zondag 20 november wordt de eerste wedstrijd gespeeld. Tijdens het WK voetbal zullen de beste voetballers ter wereld er alles aan doen om de winst er uit te slepen. In de poulefase zal Nederland het onder andere moeten gaan opnemen tegen de gastheer, Qatar. Het Nederlands voetbalteam maakt een goede kans met spelers als Frenkie de Jong, Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt. Deze gasten halen daarom ook flink wat poen binnen per jaar. In dit artikel bespreken we de top 5 best betaalde Nederlandse voetballers van 2022.

Internationaal wordt het Nederlands voetbal altijd geprezen. Hoewel we, zowel op clubniveau als op landelijk niveau, vooral de laatste jaren weinig tot geen prijzen hebben kunnen winnen, produceert Nederland wel altijd talenten. Tegenwoordig speelt geld in het voetbal een belangrijke rol. Spelers verdienen steeds meer. Daarom vroegen we ons af: Hoe zit dat eigenlijk met Nederlandse voetballers? Dit hebben wij uitgezocht. Lees in dit artikel meer over de top 5 beste betaalde Nederlandse voetballers!

Best betaalde Nederlandse voetballers

Waar Cristiano Ronaldo het goed doen op internationaal vlak, doet Virgil van Dijk het goed op nationaal gebied. Zo heeft hij qua salaris spelers als Klaas-Jan Huntelaar ingehaald. Hieronder hebben we de best betaalde Nederlandse voetballers van dit moment op een rijtje gezet. Hoeveel de best betaalde Nederlandse voetballers precies krijgen is niet bekend en daarom zijn dit aannames op basis van onderzoeken naar hun salaris.

5. Stefan de Vrij – €7,5 miljoen per jaar (Internazionale)

Lang was er niet veel duidelijk over het contract van Stefan de Vrij bij Internazionale. Dat veranderde echter toen de middenvelder een rechtszaak aanspande tegen de Sports Entertainment Group (SEG), het makelaarsbedrijf dat zijn zaken behartigde. De makelaars werkten voor zowel zijn club als De Vrij zelf en eisten zelf een flinke provisiesom, waardoor Internazionale een lager salarisaanbod deed dan het in eerste instantie van plan was. Daardoor krijgt hij ‘maar’ €7,5 miljoen euro per jaar.

4. Ryan Gravenberch – €8 miljoen per jaar (Bayern München)

Net buiten de top drie van best betaalde Nederlandse voetballers vinden we Ryan Gravenberch. Gravenberch maakte in de zomer van 2022 voor €18,5 miljoen euro de overstap van Ajax naar Bayern München. De middenvelder had de seizoenen ervoor veel indruk gemaakt. Hij besloot zijn contract echter niet te verlengen, waardoor Ajax op zoek moest naar een koper en Bayern kon Gravenberch voor een relatief klein bedrag overnemen.

3. Virgil van Dijk – €14,9 miljoen per jaar (Liverpool)

Virgil van Dijk, geboren in 1991, is beroepsvoetballer bij Liverpool F.C. die doorgaans als verdediger speelt. Hij verruilde Southampton begin 2018 voor Liverpool, die hem voor 85 miljoen kocht. Hij heeft onder andere ook gespeeld voor FC Groningen en Celtic. In het seizoen van 2019/2020 is hij verkozen tot Europees voetballer van het jaar. Dit is ook terug te zien in zijn salaris als professioneel voetballer. Hij verdient ongeveer maar liefst €14,9 miljoen per jaar.

2. Matthijs de Ligt – €16 miljoen per jaar (Bayern München)

Matthijs de Ligt is de best betaalde Nederlandse voetballer van zijn leeftijd. Hij verdient ruim €16 miljoen per jaar. Na zijn grote succes bij Ajax speelt hij nu bij Bayern München. Hij speelt daar als centrale verdediger en heeft een contract tot medio 2027. Zeker niet slecht voor zo’n jonge gast.

1. Frenkie de Jong – €18 miljoen per jaar (Barcelona)

Frenkie de Jong, geboren in 1997, is momenteel de best betaalde Nederlandse voetballer. Hij speelt als middenvelder bij FC Barcelona en harkt zo’n €18 miljoen per jaar binnen. Zijn club carrière bestaat uit Willem II, Ajax en Barcelona. De Jong maakte zijn debuut in 2018 in het Nederlands elftal en scoorde in september 2019 zijn eerste doelpunt voor Oranje.

Waarom verdienen deze voetballers zoveel geld?

Voetbal is uiteraard een sport waar enorm veel geld in omloop omgaat. In de meeste landen is voetbal ook een van de populairste sporten ter wereld. Het klinkt misschien gek, maar de spelers zorgen er juist voor dat er zoveel geld binnenkomt bij een club. Voetbalclubs verdienen veel geld met televisierechten, kaartverkopen, sponsoren, merchandising, deelname aan internationale toernooien en zo kunnen we nog wel even verder gaan. Voetbalclubs hebben dus veel en verschillende inkomstenbronnen. Deze inkomstenbronnen zijn te danken aan de spelers die dus op de loonlijst staan bij een club. Grote clubs halen daarom al snel veel geld binnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here