Alles wat je moet weten over FIFA 22

0
2141
alles wat je moet weten over FIFA 22

FIFA 22, het populairste voetbalspel ter wereld, wordt op 1 oktober uitgebracht door EA. Voor degene die kiezen voor de Ultimate editie geldt dat ze vanaf 27 september al toegang krijgen tot FIFA 22. Leden van EA-play hebben ook vroege toegang tot een tijdelijke versie. Lees in dit artikel alles wat je moet weten over het kopen en spelen van FIFA 22.

Hoe kan ik FIFA 22 spelen?

De populaire voetbal videogame is te koop in de Playstation Store (online) en in vele winkels. FIFA 22 kan gespeeld worden op de Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X, Nintendo Switch en PC. Let op, als je al een Playstation 5 hebt en de digitale versie hebt, kun je dus geen disc gebruiken en zul je het spel digitaal moeten aanschaffen.

Voor veel functies van het spel heb je internet nodig. Heb je een console, dan heb je hiervoor een abonnement nodig. Op de PlayStation heb je voor online functies bijvoorbeeld Playstation Plus nodig, wat 59,99 euro per jaar kost.

Verschillende edities

Er zijn meerdere edities van FIFA 22. Dit jaar is de Champions editie echter wel geschrapt, in tegenstelling tot de voorgaande jaren. Dit jaar is de standaard- en Ultimate editie uitgebracht.

FIFA 22 Standaard editie

Bij het aanschaffen van de Standaard editie krijg je als extra content:

 • Team of the Week 1-speler-item (niet-verhandelbaar)
 • Kylian Mbappé-leenitem voor 5 FUT-wedstrijden
 • FUT Ambassadeur-leenspelerkeuze voor 3 FUT-wedstrijden
 • Speltype Carrière Talent van eigen bodem

FIFA 22 Ultimate editie

Bij het aanschaffen van de Ultimate editie krijg je als extra content:

 • Eerdere toegang tot de game
 • 4600 FIFA punten
 • FUT-helden-speler-item (niet-verhandelbaar)
 • Ones to Watch-speler-item (OTW) (niet-verhandelbaar)
 • Team of the Week 1-speler-item (niet-verhandelbaar)
 • Kylian Mbappé-leenitem (voor 5 FUT-wedstrijden)
 • FUT Ambassadeur-leenspelerkeuze (kies uit Alaba, Foden of Son voor 3 FUT-wedstrijden)
 • Speltype Carrière Talent van eigen bodem

Hoeveel beide FIFA 22 versies kosten op verschillende platformen lees je hieronder!

Wat kost FIFA 22?

FIFA 22 is nog niet uit, maar je kunt de videogame wel alvast pre-orderen. Dit zijn de prijzen:

 • FIFA 22 Playstation 4 / Xbox One – €59,99
 • FIFA 22 Playstation 5 / Xbox Series X – €79,99
 • FIFA 22 Ultimate Edition Playstation 5/ Xbox Series X – €99,99
 • FIFA 22 PC – €54,99
 • FIFA 22 Nintendo Switch – €34,99

EA Play

EA Play leden kunnen een aantal dagen voor de release al een proefversie van FIFA 22 spelen. Daarnaast krijgen EA Play leden 10% korting door FIFA 22 te pre-orderen. EA Play leden krijgen ook nog eens korting op FIFA punten. Een EA-Play abonnement kost normaal gesproken 3,99 euro per maand, maar mensen die voor 30 september lid worden kunnen gebruik maken van de aanbieding waarbij het 0,99 euro per maand kost. EA-Play is maandelijks opzegbaar en je kunt het abonnement dus beëindigen wanneer je wil.

Wat is er nieuw in FIFA 22?

Elk jaar worden er een aantal nieuwe functies toegevoegd aan de FIFA videogames. Dit zijn de belangrijkste nieuw toegevoegde functies van dit jaar:

HyperMotion

Met behulp van een algoritme werd de technologie gebruikt om spelers bewegingen te analyseren, te beoordelen en na te maken in animatie. Hierdoor zal het spel meer realistisch aanvoelen, omdat de bewegingen van echte voetballers gebruikt zijn.

HyperMotion is echter wel een functie die exclusief te gebruiken is op de Playstation 5 en Xbox Series X/S.

Keeper Systeem

Het keeper systeem is helemaal vernieuwd en keeper bewegingen zullen nu ook anders zijn dan bij voorgaande edities.

Aanvalstactieken

Een andere nieuw toegevoegde functie is dat je je aanvalstactieken kan instellen, afhankelijk op welk deel van het veld de bal is. Op deze manier kun je instellen dat je spelers niet met ze allen naar voren rennen wanneer de bal nog op jouw deel van het veld is.

Eigen club creëren

Iedereen kent het speltype carrière wel. Dit jaar ga je je eigen club kunnen oprichten met de spelmodus carrière. De competitie, naam en bijnaam kun je zelf uitkiezen. Daarnaast kan je ook je eigen stadion & thuis- en uittenues aanpassen.

FUT Division Rivals veranderingen

Division Rivals is een van de functies van Ultimate Team die flink is veranderd. EA heeft gekozen om voor Division Rivals een nieuw seizoen voortgangssysteem in te voeren. Er zal gewerkt worden met etappes naar voren en achter bij winst en verlies. Daarnaast zal je bij een winstreak van twee of hoger ook omhoog stijgen. Iedereen begint in divisie 10 en er zullen dus geen kwalificatierondes zijn.

FUT Champions Structuur

Er zijn ook wijzigingen in Fut Champions gemaakt. Wedstrijden in de spelmodus FUT Champions kunnen nu ook doordeweeks gespeeld worden zodat de kwalificatie gemakkelijker wordt.


Ga je FIFA 22 kopen, of heb je zelfs al een pre-order geplaatst? Een leuke bonus is dat je blijkbaar ook minigames als voeten tennis en trefbal kunt spelen, voor wanneer je even geen zin hebt in een potje voetbal. Wij weten nou niet echt wat we daarvan moeten vinden, maar misschien is het wel leuk als afwisseling na een zwaar en vermoeiend potje FIFA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in