Het verhaal van: Alexander Östlund

1
1138
Het verhaal van: Alexander Östlund

Een paar jaar geleden trok Ruud Gullit als trainer van Feyenoord een rechtsback aan. De Zweeds-international Alexander Östlund was weer een van Gullits befaamde aankopen. Dit was in de periode dat het nog een incident leek wanneer Feyenoord niet in de top 4 eindigde. Tegenwoordig weten we helaas beter. Feyenoord is een grote club en hoort het eigenlijk elk jaar PSV lastig te maken. Enfin, dit is een andere discussie. Deze noeste rechtsback kon het tij voor de Rotterdammers ook niet keren.

Beperkte Zweed

Ondanks dat hij international was, bakte hij er werkelijk niets van bij Feyenoord. Wel stal hij de harten van de supporters door zijn werklust en afschrikwekkende verschijning; een grote ongeschoren vent met lange haren deed de supporters stiekem terugdenken aan John de Wolf. Dit was echter teveel eer voor de beperkte verdediger. Zijn enorme talent bleef niet lang onopgemerkt en binnen een jaar was hij alweer vertrokken naar Engeland; Southampton werd zijn broodheer.

Jezus

Het Orakel met de Snor vergeleek hem tijdens Voetbal Insite met een Zweedse worstelaar en noemde hem een wilde Viking. Bij zijn volgende club Southampton werd zijn bijnaam omgedoopt tot Jezus. Waneer the Saints je Jezus noemen moet je het wel erg goed doen zou je denken. Ook werd hij daar Alexander the Great genoemd. Als je zijn bijnamen zo hoort zou je verwachten dat hij het daar flink wat potten heeft kunnen breken. Niet dus. The Saints hebben hem momenteel verhuurd aan het Deense Ejsberg waar hij zich in de kijker hoopt te spelen voor het Zweeds nationale elftal.

Knappe Zweedse

Buiten Jezus, de Zweedse Viking en de Wilde Worstelaar heeft hij ook in Zweden nog een bijnaam: Atilla de Hun. Wat ook opmerkelijk is, is dat hij in zijn vaderland op de lijst staat van 33 sexy mannen. Zweden staat bekend om zijn knappe vrouwen en blijkbaar lopen er weinig knappe mannen rond…

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here