Wanneer mogen supporters weer naar het voetbalstadion?

0
1174
Lege Johan Cruijff ArenA

Niets is mooier dan op je vrije zondagmiddag naar de plaatselijke voetbalclub te gaan om daar een wedstrijd te gaan bekijken met in de rust een koud biertje met een broodje bal. Zon, wind of regen, niets houd een echte voetbalsupporter tegen. Totdat in maart 2020 door de pandemie de competitie werd afgelast en er besloten werd om in de nieuwe competitie geen supporters meer toe te laten bij voetbalwedstrijden.

Wij van Doordebenen hunkeren net zo erg als jullie naar weer een lekkere pot voetbal waarbij je het gras bijna kunt ruiken. Maar wanneer kunnen we eigenlijk weer naar het stadion?

Corona-testen in het stadion

In november van vorig jaar werden er testen gedaan met voetbalsupporters in het stadion. Onder andere in de stadions van NEC en Almere city werden er testen gedaan waarbij voetbalsupporter 1,5 meter van elkaar moesten zitten en dit leek goed te verlopen. Begin december werden er testen gedaan in de Johan Cruijff arena om de aerosolen te meten en daarmee het effect en besmettingsgevaar van supporters in het stadion in kaart kon brengen. Verschillende instanties waren dus druk bezig met het proberen terug te brengen van de supporters naar de stadions. Twee maanden later zit Nederland echter weer in een strenge lockdown en lijkt het verlangen van voetbal fanatiekelingen naar live wedstrijden de minste zorg.

De volgende stap

Op het moment lijken voetbalwedstrijden met gevulde stadions ver weg. Maar mocht het weer de goede kant op gaan met het aantal corona besmettingen dan kunnen we naar Engeland kijken als voorbeeld. Hier werden er begin december al enkele supporters toegelaten in het stadion en dit zorgde voor vertrouwde beelden met voetbalsupporters op de tribunes. Toch geven deze enkele duizenden supporters nog lang niet het oude vertrouwde Engelse stadion gevoel waarin ze elkaar met spreekkoren zoals “can we play you every week” of “how shit can you be, we’re winning away” verbaal te lijf gaan.

Hoopvol nieuws

Aankomende zomer wordt natuurlijk het EK-voetbal gehouden en het toernooi gaat gehost worden door verschillende steden waaronder Amsterdam. De toernooidirecteur van de KNVB Gijs de Jong gaf onlangs aan: “Wij denken dat er in juni één en ander mogelijk moet zijn dankzij het vaccineren en de testmogelijkheden. De KNVB is dus bezig met onderzoek en geeft aan een beperkt aantal supporters toe te laten bij de wedstrijden van het Nederlands elftal als de omstandigheden het toelaten. Wij als voetbalsupporters mogen door deze woorden alvast een heel klein beetje dromen over een EK met gevulde stadions.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here