Wanneer begint het WK 2022?

0
552
wanneer begint het wk 2022

Het complete speelschema voor het WK 2022 is al bekend. Alle data en tijden zijn definitief. Het grootste verschil met eerdere wereldkampioenschappen is dat het WK 2022 in Qatar in de winter wordt gehouden. De belangrijkste data zijn de openingswedstrijd tussen Qatar en Ecuador. Het WK start op 20 november 2022 en de finale is op 18 december 2022.

Eerste wedstrijd Nederland

Nederland speelt zijn eerste wedstrijd direct aan het begin van het WK. Nederland moet namelijk al de derde wedstrijd gaan spelen tegen Senegal. Dit is op de tweede dag van het toernooi en is dus op 21 november 2022. De wedstrijd begint om 17:00 uur Nederlandse tijd. Hieronder zie je alle wedstrijden van Nederland in de groepsfase.

 • Senegal – 21 nov 2022 – 17:00 uur
 • Ecuador – 25 nov 2022- 17:00 uur
 • Qatar – 29 nov 2022- 16:00 uur

In principe heeft Oranje een vrij makkelijke poule. Als we er vanuit gaan dat Nederland de eerste plek in de groepsfase haalt, moet ons elftal in de achtste finales tegen de tweede plaats van groep B. Dit zal dan waarschijnlijk Wales of de Verenigde Staten worden. Ook deze twee landen kan Oranje in principe wel hebben. De kwartfinales is dus minimaal wel haalbaar!

Voor het gehele speelschema kun je onze WK voetbal pagina bekijken.

Wie zijn de favorieten?

Natuurlijk kan er maar één land het WK winnen. We willen natuurlijk dat dat voor het eerst Nederland wordt, maar wie zijn eigenlijk de favorieten? Dit vroegen wij ons zelf ook af, en daarom zijn we maar eens op onderzoek uitgegaan. In ons artikel over de favorieten van het WK 2022 behandelen we dit en geven we ook onze top 3 underdogs!

Leuke WK weetjes en feitjes

Wanneer begint het WK 2022? Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, is dit al binnenkort!

Het WK is het meest prestigieuze voetbaltoernooi ter wereld. Het toernooi wordt elke vier jaar gehouden en elk land droomt ervan om wereldkampioen te worden. Meer dan 200 landen nemen deel aan de WK-kwalificatiewedstrijden. Dit jaar doen er 32 landen mee aan het toernooi.

Bovendien is het WK voetbal het meest bekeken voetbalevenement ter wereld. Alvast in de sfeer komen? Wij een aantal van de meest bijzondere, unieke en verbazingwekkende WK feitjes en weetjes voor je op een rij gezet.

 1. Het eerste WK werd gehouden in 1930.
  Het toernooi werd gehouden in Uruguay met 13 deelnemende landen. Uruguay werd meteen voor het eerst wereldkampioen na een overwinning op Argentinië met 4-2. Nederland deed helemaal niet mee aan het eerste WK.
 2. Eerste wedstrijd ooit van het WK: VS – België, Frankrijk – Mexico.
  Er werden twee wedstrijden tegelijk gespeeld: VS-België en Frankrijk-Mexico waren de eerste WK-wedstrijden.
 3. Brazilië is het enige land dat tot nu toe in elk WK heeft gespeeld.
  Het WK wordt om de vier jaar gehouden en is tot nu toe 21 keer gehouden (het WK in Qatar is het 22e WK). Brazilië heeft deelgenomen aan alle 22 WK’s.
 4. Aantal verschillende wereldkampioenen: acht landen
  Slechts 8 landen zijn ooit wereldkampioen geweest: Brazilië, Italië, Duitsland, Frankrijk, Argentinië, Groot-Brittannië, Spanje, Uruguay. Brazilië heeft de meeste wereldkampioenschappen gewonnen, namelijk 5 keer. Italië en Duitsland zijn elk viervoudig wereldkampioen. Frankrijk, Uruguay en Argentinië zijn tweevoudig wereldkampioen.
 5. Meeste spelers per club naar het WK: 16 spelers
  Zowel Manchester City als Seoul Army Club stuurden de meeste spelers naar het WK. In 1954 vertegenwoordigen 16 spelers van de Seoul Army Club Zuid-Korea op het WK. Op het WK 2018 in Rusland woonden meer dan 16 spelers het WK van Manchester City bij. Juventus stuurde ook de meeste spelers naar het WK in de geschiedenis. De Engelse Premier League daarentegen is de competitie waarin de meeste spelers zich hebben geplaatst voor het WK.
 6. Zuid-Afrika was het eerste Afrikaanse land dat het WK organiseerde.
  Het is ook het enige Afrikaanse land dat het WK heeft georganiseerd. Het WK 2010 werd gehouden in Zuid-Afrika. Het was een zeer succesvol toernooi voor Nederland. Oranje bereikte de finale in 2010, maar verloor van “Casillas”.
 7. Qatar is het eerste land in het Midden-Oosten dat het WK organiseert.
  Voor het eerst in de WK geschiedenis wordt het toernooi in het Midden-Oosten gehouden. Qatar heeft de eer om het toernooi te organiseren.
 8. Meer dan 3,4 miljard mensen keken naar het WK in 2018.
  Het WK voetbal van 2018 was het best bekeken WK aller tijden. In totaal keken 3,4 miljard mensen naar elke WK-wedstrijd. Dat is bijna de helft van de wereldbevolking! Het WK in Qatar zullen velen naar verwachting op tv volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here