Top 5 snelste voetballers ter wereld

3
12882
snelste voetballers ter wereld

Snelheid in voetbal is een belangrijke vaardigheid die je moet bezitten, omdat het aanvallers een voordeel geeft vergeleken met verdedigers, wat weer kan leiden tot een beslissend moment in de wedstrijd. Voor de meesten van ons geldt wel dat er niets beter is dan het zien van aanvallers die in pure tempo de verdedigers voorbij racen met de bal, tot een mogelijke doelpunt. Zonder verder oponthoud presenteren we in deze blog de top 5 snelste voetballers ter wereld.

5. Kyle Walker (35,21 km/uur)

De 31-jarige Kyle Walker is een Engels-betaalde voetballer en speelt als rechtsback bij Manchester City. In 2017 verruilde hij Tottenham Hotspur voor Manchester, waarbij Manchester ongeveer 57 miljoen voor hem betaalde. Zijn onuitwisbare en aanvallende houding en het onvermoeibaar hardlopen zijn de sterke kwaliteiten van zijn spel. Als aanvallende vleugelverdediger is zijn snelheid een krachtig wapen voor zijn team. Hij heeft een snelheid van 35,21 kilometer per uur staan.

4. Karim Bellarabi (35,27 km/uur)

Wie ook in de top 5 van de snelste voetballers komt, is de Duitser Karim Bellarabi die nu rechtsbuiten speelt bij Bayer Leverkusen. De rechtsbuiten van Bayer 04 is seizoen na seizoen blijven groeien. De snelheid van de Duitser heeft veel verdedigers van de Bundesliga achter zich gelaten. Karim Bellarabi heeft een van maar liefst 35,27 kilometer per uur behaald.

3. Pierre-Emerick Aubameyang (35,5 km/uur)

Pierre-Emerick Aubameyang is een Gabonees-Franse voetballer die doorgaans op de vleugel speelt, maar ook als centrale aanvaller. Hij verruilde in 2018 Borussia Dortmund voor Arsenal, waarbij Arsenal circa 63 miljoen voor hem betaalde. Auba heeft het veel verdedigers lastig gemaakt met zijn tempo en slimme bewegingen. Aubameyang noteert een snelheid van 35,5 kilometer per uur en is daarmee een van de snelste voetballers.

2. Inaki Williams (35,7 km/uur)

De 27-jarige Inaki Williams heeft als reputatie een van de snelste voetballers ter wereld te zijn. Hij is een Spaanse voetballer van Ghanese afkomst die als aanvaller speelt. Williams heeft dit seizoen goed gebruik gemaakt van zijn snelheid en kracht bij Atletico Bilbao. Hij heeft een snelheid van wel 35,7 kilometer per uur.

1. Kylian Mbappe (36 km/uur)

De Franse WK-winnaar staat algemeen bekend om zijn uitbarsting van snelheid op het voetbalveld. De snelste voetballer ter wereld is Kylian Mbappe met een gemeten snelheid van maar liefst 36 km per uur. Hij speelt doorgaans als spits of op de vleugel bij Paris Saint-Germain en werd verkocht voor 180 miljoen euro door AS Monaco. Als tegenstander van Mbappe is het levensgevaarlijk om hoog druk te zetten en achterin veel ruimte weg te geven. Dit is veel teams dan ook duur komen te staan.

Wie is de snelste voetballer aller tijden?

Hierboven zijn de snelste voetballers ter wereld die momenteel nog actief zijn beschreven. Maar wie is eigenlijk de snelste voetballer aller tijden? Aangezien dit vroeger niet gemeten werd, is het lastig om spelers die in het (verre) verleden te noemen. Wanneer we kijken naar topsnelheid, zien we dat Thierry Henry een snelheid van 39,24 kilometer per uur heeft bereikt. Op basis daarvan kunnen we Thierry Henry de snelste voetballer aller tijden noemen. Of dat echter echt zo is, is natuurlijk twijfelachtig. Dit komt doordat snelheid in het verleden dus niet gemeten werd. Toch kunnen we met een gerust hart stellen dat de Arsenal-legende de meeste sprintduellen wel zou winnen. Kijk maar eens naar dit filmpje:


De meest voor de hand liggende snelste ‘voetballer’ is eigenlijk Usain Bolt, maar die hebben we maar even buiten beschouwing gelaten. We weten dan ook niet of we hem echt voetballer kunnen noemen. Kunnen jullie je vinden in de bovenstaande top 5? Of heeft er iemand nog sneller kunnen rennen? Laat het ons weten in de reacties!

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in