Wie zijn de snelste spelers van de Eredivisie?

0
3482
Een smeekbede aan de kalende voetballer

Van de week waren wij aan het discussiëren: wie is de snelste speler van de Eredivisie? Na lang beraad wisten we het nog niet, dus besloten we het te gaan onderzoeken! In dit artikel kom je te weten wie momenteel de snelste Eredivisie spelers zijn en wie juist de snelheid van een tuinslak hebben. Lees dus verder!

Snelste spelers Eredivisie: Top 5

De Eredivisie kent veel snelle spelers, die over het algemeen gepositioneerd zijn aan de flanken. Hieronder zie je de top 5 snelste spelers in de Eredivisie volgens de spelers statistieken van de Eredivisie zelf.

 1. Alex Bangura, SC Cambuur: 34,64 km/u.
 2. Milan van Ewijk, sc Heerenveen: 34,27 km/u.
 3. Loïs Openda, Vitesse: 34,03 km/u.
 4. Marco Rente, Heracles Almelo: 34,01 km/u.
 5. Noah Fadiga, Heracles Almelo: 34 km/u.

Alex Bangura is de snelste speler van de Eredivisie, met een indrukwekkende gemeten snelheid van 34,64 km per uur. De Cambuur-speler heeft in zijn doorbraakseizoen veel indruk gemaakt. Zijn snelheid, gecombineerd met zijn loopvermogen en aanvallende kwaliteiten, maakt hem een uitstekende voetballer.

Wat uit bovenstaande lijst opvalt, is dat vier van de vijf namen verdedigers zijn. Op basis van de Eredivisie statistieken hebben verdedigers dus sneller gerend dan aanvallers. Uit de lijst is alleen Openda aanvaller. Bangura, van Ewijk, Rente en Fadiga zijn allemaal verdedigers, waarbij alleen Marco Rente geen vleugelverdediger is.

Verder valt ook op dat er in deze lijst geen speler uit de ‘drie grote clubs’ Ajax, PSV en Feyenoord te vinden is. Dit is op basis van de Eredivisie topsnelheid statistieken van seizoen 2021/2022.

Snelste Eredivisie spelers volgens FIFA

Het bekendste voetbalspel, FIFA, komt ieder jaar met nieuwe ‘kaarten’ in game mode Ultimate Team. Deze top 5 ziet er anders uit. Daarom zie je hieronder de top 5 snelste spelers in de Eredivisie volgens FIFA 22 (99 is de hoogst mogelijke snelheid).

 1. Loïs Openda, Vitesse: 93 snelheid.
 2. Aliou Baldé, Feyenoord: 92 snelheid.
 3. Antony, Ajax: 91 snelheid.
 4. Ché Nunnely, Willem II: 91 snelheid.
 5. Giannis Masouras, Sparta Rotterdam: 91 snelheid.

Helmpie op!

Hoe hoog ligt de topsnelheid van deze voetballers nou eigenlijk? Arjen Robben liep ooit een topsnelheid van 37 km/uur. De topsnelheid van de bovengenoemde voetballers ligt tussen de 34 km/uur en 35 km/uur. Als je in het verkeer die snelheid rijdt, dan moet je een helm op. Binnen de bebouwde kom word je door Bangura gewoon rustig ingehaald.

Wie zijn de snelste voetballers ter wereld?

Hierboven hebben we alleen de snelste voetballers van de Eredivisie besproken. Over de hele wereld liggen de topsnelheden net wat hoger. Een aantal namen zul je waarschijnlijk zelf al kunnen bedenken. Bekijk ons artikel over de snelste voetballers ter wereld om de top 5 te zien!

Traagste spelers van de Eredivisie

Naast de snelste spelers van de Eredivisie, heb je natuurlijk ook de slome sjakies. Hieronder zie je de 5 traagste voetballers van de Eredivisie volgens FIFA.

 1. Rens van Eijden, NEC Nijmegen: 30 snelheid.
 2. Adil Auassar, Sparta Rotterdam: 32 snelheid.
 3. Willem Janssen, FC Utrecht: 34 snelheid.
 4. Tom Beugelsdijk, Sparta Rotterdam: 35 snelheid.
 5. Sinan Bakış, Heracles Almelo: 37 snelheid.

Hoe snel ren jij over het voetbalveld?
Durf je het ons te vertellen? Laat het ons weten in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in