Snelste hattrick ooit in Champions League: nieuw record voor Salah

0
528
Mohamed Salah

De eerste helft tussen Rangers FC en Liverpool FC van afgelopen woensdag was geen groot spektakel. De teams gingen de rust in met een tussenstand van 1-1. We weten niet wat Jürgen Klopp heeft gezegd tegen zijn spelers in de kleedkamer, maar het heeft duidelijk geholpen. Liverpool eindigde de wedstrijd met een monsterlijke score van 1-7. Salah wist in 6 minuten en 12 seconden drie doelpunten te maken.

Mohamed Salah komt het veld op

De best betaalde speler van Liverpool moest de wedstrijd op de bank starten. In 68e minuut werd de Egyptische topvoetballer ingewisseld. De tussenstand was 1-3 voor Liverpool, maar niet voor lang. Na nog geen 10 minuten gespeeld te hebben tikte Mohamed Salah in de 75e minuut al zijn eerste bal in het net en maakt er 1-4 van. Vijf minuutjes later scoort hij de 1-5 en in de 81e minuut scoort hij de 1-6, waarmee hij het record van snelste hattrick ooit in de Champions League op zijn naam mag schrijven. Met een tijd van maar liefst 6 minuten en 12 seconden!

Wie had het oude record voor snelste hattrick in de Champions League?

Het oude record stond op naam van Bafétimbi Gomis. De Frans/Senegalese spits scoorde in zijn tijd bij Olympique Lyon in een wedstrijd tegen Dinamo Zagreb (ook een 7-1 winst voor de thuisclub) een hattrick binnen 8 minuten. Dit was trouwens ook gelijk een zeer controversiële wedstrijd (waar Ajax-fans liever niet aan herinnerd worden) die werd gekenmerkt door de actie van ‘Knipoog-Kroaat’ Domagoj Vida.

Hoe staat Liverpool ervoor?

Liverpool staat in de Premier League op plaats tien, wat slecht is voor een team met dit kaliber. Maar in de Champions League gaat het wat beter: Salah en zijn teamgenoten staan tweede in Groep A met negen punten. Dat zijn er drie minder dan Napoli dat er twaalf heeft. De Italiaanse club heeft tot nu toe alle wedstrijden gewonnen in de groepsfase. Ajax is derde met een magere drie punten na nog een nederlaag meegemaakt te hebben. Rangers heeft nog nul punten weten te scoren.


Afbeelding Salah: Fars Media Corporation, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here