Personal training voor voetballers

0
515
personal training voor voetballers

Natuurlijk hebben de Ronaldo’s, Messi’s en Frenkie de Jong’s allemaal verschillende trainers en personal trainers. Maar hoe zit het met de talenten die nog niet zo bekend zijn, of sterker nog: hoe zit het met jeugdspelers die wel superveel talent hebben, maar nog niet begeleid worden?

Dit is volgens onze inzichten een groot gat in de markt en een belangrijk element om over na te denken om het Nederlands voetbal en dus Nederlands talent naar een nog hoger niveau te tillen.

Wat kan personal training op jonge leeftijd voor talenten bewerkstelligen?

Nederland is een prachtig land als je kijkt naar de hoeveelheid van gemeentelijke voorzieningen, zoals gemeentelijke voetbalveldjes, grasveldjes met doeltjes, Cruyff Courts, etc. De faciliteiten zijn de laatste jaren enorm gegroeid tot het punt dat je in bijna iedere buurt wel een openbaar voetbalveld hebt waar vele jongeren zich verenigen.

Nederland bruist van voetbaltalent. Ook nog door de vele verschillende etnische achtergronden en alle mooie verschillende “dubbelbloed” kinderen (kinderen met gemixte etnische achtergronden). In Nederland vind je een verzameling van gemixt talent met bloed van over de gehele wereld. Super mooi en super waardevol. Maar hoe bereik je het nou als talent? Hoe kan je een talent nou net dat extra’s geven, zodat hij/zij het “net wel red”?

Ons antwoord: “gerichte personal training die specifiek is toegespitst op voetbal”.

Voordelen van personal training voor jonge voetballers

Vaak lopen talenten stage bij een specifieke profclub waar bijvoorbeeld 100 kinderen worden uitgenodigd, en er uiteindelijk maar enkele doorgaan. Onder de “afvallers” hoor je vaak de volgende “tekortkomingen”:

  • Fysiek (wat natuurlijk op jonge leeftijd stom is om te beoordelen)
  • Balvastheid in duels (komt neer op fysiek)
  • Snelheid (is dus ook grotendeels fysiek)
  • Handelingssnelheid (enigszins fysiek, is trainbaar)

Kijkend naar de bovenstaande lijst, is het een “een-tweetje” om te realiseren dat dit makkelijk trainbaar moet zijn. Zelfs voor jonge talenten van 10 jaar.

Personal training voor talenten tussen de 9-16 jaar kan er dus voor zorgen dat “het talent in kwestie” net wel de kans krijgt om bij Ajax, AZ, Heerenveen, PSV, etc. te mogen komen spelen.

Personal trainer Wesley Kelder uit Hoorn (Noord-Holland), zegt het volgende: “Natuurlijk heb je altijd te maken met een “rauw talent”. Daarentegen kennen wij allemaal de beroemde woorden “hard work beats talent”. Hier kunnen we tal van voorbeelden van noemen. Zelfs hard werken op jongere leeftijd kan resulteren dat een talent net wat eerder in zijn/haar potentie groeit, waardoor hij/zij net wel de kans kan krijgen.”

Personal trainingen voor jong talent

Persoonlijke trainingen voor jonge talenten worden vaak gedaan via een 1-op-1 setting of in kleine groepjes van 2-8 personen. De trainingen bestaan voornamelijk uit lichaamsgewicht oefeningen, plyometrische oefeningen en lichte weerstandsoefeningen met elastieken en power sled oefeningen.

Personal training voor profvoetballers

Personal trainingen voor 18+ en profvoetballers zien er heel anders uit. Daar waar je bij de jeugd gewichtheffen, fitness en oefeningen met zware gewichten over het algemeen wilt vermijden, gaat het hier soms juist om wat kilo’s spiermassa erbij te kweken. Dit moet natuurlijk wel altijd “functionele spiermassa” zijn. De programma’s bij deze groep zijn anders en erg gespecificeerd op de “zwakke punten” van de desbetreffende voetballer, OF de punten die de betreffende voetballer voor zijn of haar positie moet verbeteren om nog meer uit te blinken!

Personal Training voor voetballers in Hoorn (Noord-Holland)

Mocht je na het lezen van dit artikel interesse hebben in een oriënterend gesprek voor jezelf, jouw club, of voor een van je pupillen, dan kan er contact opgenomen worden met personal trainer Wesley Kelder. Wesley geeft personal training in Hoorn, waar onder andere een van de bekendste amateurvoetbalclubs in Nederland is gevestigd, Hollandia.

Wesley is naast ondernemer een ervaren personal trainer met tevens een sportbedrijf genaamd Muscle Concepts. Samen met zijn bedrijf werkt hij samen met verschillende andere personal trainers die ook ervaring hebben met voetbal en voetbaltrainingen. Zij verzorgen personal trainingen + voedingsschema’s en voedingsadviezen voor diverse voetballers en voetbalclubs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in