Wie is de oudste voetballer?

0
4156
Wie-is-de-oudste-voetballer

Doordat voetbal steeds professioneler wordt aangepakt, is de fysieke gesteldheid van spelers een stuk beter. Mede hierdoor kunnen veel voetballers het langer volhouden en hoeven ze niet te stoppen vanwege fysieke klachten. Sommige voetballers nemen dit wel iets te serieus. In deze blog lees je wie de oudste voetballer van dit moment is. Ook de oudste voetballer ooit komt aan bod. Lees dus snel verder!

Oudste voetballer op dit moment

kazuyoshi-miura

De Japanner Kazuyoshi Miura is met afstand de oudste, nog actieve voetballer. Hij speelt nu nog op 53-jarige leeftijd (26 februari 1967) zijn wedstrijden voor Yokohama, in de tweede divisie van Japan. In 1986 tekende hij zijn eerste profcontract voor het Braziliaanse Santos. Even ter vergelijking, Marco van Basten speelde toen nog voor Ajax. De levende legende in Japan heeft 91 interlands achter zijn naam, waarin hij 56 keer het net vond. Miura was aanwezig bij het WK voetbal van 1998, maar hij speelde geen minuut. In 2000 speelde hij zijn laatste interland voor Japan. In Europa speelde ‘King Kazu’ voor Genoa en Dinamo Zagreb. Aan stoppen denkt de Japanner voorlopig nog niet. Hij is namelijk nog bezig aan zijn 35e seizoen als profvoetballer.

Andere oude voetballers

De top 7 oudste voetballers die nog steeds actief zijn wordt aangevuld met de volgende profvoetballers:

  1. Mohamed Abdel Monsef (43 jaar – Wadi Degla)
  2. Leao Butrón (43 jaar – Allianza Lima)
  3. Vitorino Hilton (43 jaar – Montpellier)
  4. Gianluigi Buffon (42 jaar – Juventus)
  5. Shunsuke Nakamura (42 jaar – Yokohama)
  6. Tim Howard (41 jaar – Memphis 901 FC)

Oudste voetballer ooit

Het record voor oudste voetballer ooit werd in 2017 overgenomen door Miura. Hij nam het record over van Stanley Matthews. De voormalig Engels international was net vijftig toen hij in 1965 zijn laatste wedstrijd voor Stoke City speelde. Volgens het Guinness Book of Records is het record echter overgenomen door iemand anders. De Israëlische keeper Isaak Hayik wordt als oudste voetballer uit de geschiedenis gezien. Hij speelde op 5 april 2019 als 73-jarige een competitiewedstrijd voor Ironi Or Yehuda in de vierde divisie van Israël. Het record voor oudste doelpuntenmaker ooit staat nog wel op naam van King Kazu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in