Eredivisie Zaalvoetbal play-offs van start 2023

0
125
play-offs-eredivisie

Na de twee fases in zaalvoetbal is het in de competitie nu tijd voor de play-offs. Hierin worden 6 wedstrijden gespeeld waaruit de uiteindelijke kampioen van Nederland komt. In dit artikel lees je meer over de play-offs en het kampioenschap.

Play-offs zaalvoetbal Eredivisie 2022-2023

Brugwedstrijd

De play-offs bij zaalvoetbal beginnen met een brugwedstrijd waaruit bepaald wordt welk team als laatste nog bij de kwartfinales mag komen. In de brugwedstrijd speelt de 6e plaats van poule A tegen de eerste plaats van poule B.

Kwartfinales

De kwartfinales bestaan uit de nummers 3,4 en 5 uit poule A en de winnaar van de brugwedstrijd. Nummer 3 speelt tegen de winnaar van de brugwedstrijd en de nummer 4 en 5 spelen tegen elkaar. Hierin spelen zijn één thuis- en één uitwedstrijd.

Halve finales

De halve finale bestaat uit de twee winnende teams van de kwartfinales en de nummers 1 en 2 uit poule A. Hierin spelen zij drie wedstrijden waaruit bepaald wordt wie er door mag naar de finale.

Finale

De finale bestaat uit de winnaars van de halve finales en zullen tegen elkaar voetballen. Zij spelen hier ook drie wedstrijden, de winnaar hieruit wordt de uiteindelijke landskampioen.

Play-offs schema 2023

play-offs-programma-2023

Zaalvoetbal landskampioenschap

Het is weer een spannend seizoen geweest en ook dit jaar zitten weer twee bekende teams in de halve finales. Namelijk Hovocubo en FC Eindhoven, deze rivalen zijn elkaar al meerdere keren tegengekomen in de finale. Zullen een van hun of beide in de finale komen? De finale wordt dit jaar gespeeld op 16, 23 en 25 juni.

Degradatiestrijd

Ook zijn er teams die gedegradeerd zullen worden. Dit is om zo de kansen open te houden voor andere clubs die dan zouden kunnen doorstromen. De nummers 7 en 8 zullen direct degraderen en de nummer 5 en 6 krijgen nog een kans in de nacompetitie om hun plek te behouden in de Eredivisie.

Hovocubo

De laatste paar jaren was het de club Hovocubo die altijd de top wist te bereiken. Zo hebben zij vier keer de prijs weten te bemachtigen van de Eredivisie. In seizoenen 2013/2014, 2017/2018, 2018/2019 en 2021/2022. Dit jaar staan Hovocubo en FC Eindhoven bovenaan in de poule, dit betekent dat zij een plekje hebben bemachtigd in de halve finale.

Winnaar seizoen 2022/2023

Wie denk jij dat dit jaar de kampioen wordt? Laat het vooral hieronder weten welke club jij denkt en waarom! Wij zitten in ieder geval al in spanning te wachten. Voor nog meer informatie over zaalvoetbal, check deze pagina!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here