De drie grootste outsiders voor de EK-titel

0
723
outsiders-ek-titel

Op ieder groot toernooi is er een team dat ver boven verwachting presteert. Denk maar aan Denemarken in 1992, Griekenland in 2004 en Portugal in 2016. Op een EK is dus altijd een verrassing mogelijk en wij hebben een samenstelling gemaakt van teams die niet tot de favorieten behoren, maar zeker wel voor een stunt kunnen zorgen dit EK.

Zwitserland

Geweldige spelers hebben ze niet, maar de Zwitsers kunnen op iedere positie een speler opstellen van goede klasse. Topspelers zijn andere Shaqiri (Liverpool) en Xhaka (Arsenal), Het is niet de wereldtop, maar het team kent weinig zwakke schakels. Met Yann Sommer staat er een goede keeper op doel en de verdediging bestaande uit Manuel Akanji, Fabian Schär en Kevin Mbabu staat degelijk. Zwitserland speelt vaak in een 3-5-2 opstelling met oud-PSV’er Ricardo Rodriguez die de linkerkant bestrijkt. Op het middenveld staan Xhaka, Zakaria en Shaqiri en de twee voorste spitsen bestaan uit de razendsnelle Embolo en de supersterke Seferovic.

In de voorbereiding heeft Zwitserland de laatste acht wedstrijden (3/6/21) niet verloren waaronder winst tegen de VS, Oekraïne, Litouwen, Bulgarije en Finland en een gelijkspel tegen Spanje en Duitsland. Een echte outsider voor de EK-titel dus.

Turkije

Ze hebben het al meerdere keren laten zien tegen Nederland, maar Turkije heeft op het moment echt een goede ploeg. Spits Burak Yilmaz verkeert ondanks 35-jarige leeftijd in topvorm en schoot afgelopen seizoen bij Lille alle ballen erin. Als hij zijn vorm door kan trekken op het EK gaat iedere ploeg het lastig krijgen tegen Turkije. Vooral achterin heeft Turkije drie talentvolle verdedigers met Söyüncü, Demiral en Kabak. Met Çalhanoğlu hebben de Turkije ook een wapen uit vrije trappen en corners. De Turken spelen zoals altijd met passie en wij denken dat ze het met die instelling ver gaan schoppen dit EK.

De Turken kenden ondanks de winst tegen Nederland niet de beste voorbereiding. De laatste wedstrijd voor de Nations League ging verloren tegen Hongarije. Tegen Letland en Guinee werd gelijk gespeeld. Toch zegt dit natuurlijk niet alles en zijn wedstrijden op een groot toernooi van een ander niveau.

Kroatië

Drie jaar geleden bereikte Kroatië de WK-finale en wie weet kunnen ze ook dit toernooi weer hoge ogen gooien. Het team is wel wat veranderd, zo zijn Rakitic en Mandzukic dit toernooi niet van de partij. Toch bestaat het team nog grotendeels uit dezelfde spelers. Voorin hebben de Kroaten de beschikking over Rebic, Kramaric en Perisic. Genoeg kwaliteit om het iedere tegenstander lastig te maken. Ook het middenveld bestaat nog steeds uit topspelers. Niemand minder dan de 35-jarige Ballon D’or winnaar Luka Modric zet de lijnen uit bij de Kroaten. Naast hem op het middenveld staan Inter middenvelder Brozovic en Chelsea middenvelder Kovacic. Achterin lijkt vooral de zwakke plek van de Kroaten. Met Dejan Lovren en knipoog Kroaat Domagoj Vida staan er twee slopers achterin, maar zijn zij eigenlijk een garantie voor fouten.

De Kroaten kende echter geen goede voorbereiding. er werd verloren van Frankrijk, Zweden, Portugal en Slovenië. Tegen kleinere landen zoals Cyprus en Malta wist het wel te winnen, maar ook dit ging moeite. Maar wie weet vinden ze juist nu weer de vorm van vorig WK.

Nog twee weken!

Wat denk jij? Maken bovenstaande teams kans op de EK-titel of gaat Frankrijk er met de winst vandoor. Laat het ons weten in de comments!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here