Alles over EA Sports FC 24

0
496
EA Sports FC 24

Het einde van het FIFA-tijdperk… Vanaf dit jaar brengt EA namelijk geen nieuwe FIFA meer uit, maar heet de populaire videogame EA Sports FC 24. In dit artikel leggen we je alles uit over het populairste voetbal videospel ter wereld.

Wat is er nieuw in EA Sports FC 24?

De grootste verandering van de videogame is de naam. EA heeft geen reden gegeven voor het veranderen van de naam, maar volgens The New York Times eiste de FIFA een miljard dollar (!) voor een periode van vier jaar om de naam te mogen gebruiken. Dit wilde Electronic Arts niet betalen en dus besloten ze een andere naam te kiezen.

Vrouwen in Ultimate Team

Vrouwelijke voetballers zaten al in FIFA sinds FIFA 16 maar tot op heden zaten ze niet in de game mode Ultimate Team. In de nieuwe EA Sports FC 24 is dit wel het geval. Dit betekent dat er teams kunnen worden gebouwd waar mannen en vrouwen in spelen. Net zoals de mannen krijgen vrouwen een ‘beoordeling’ die bepaalt hoe goed de speler is in het spel. De hoogste mannelijke spelers zijn Haaland (91), Mbappé (91) en De Bruyne (91). De hoogst beoordeelde vrouwelijke voetballer is Alexia Putellas van FC Barcelona, ook 91.

Hypermotion V

Een paar jaar geleden introduceerde EA de ‘Hypermotion’ technologie. Met deze technologie kunnen ze echte voetbalwedstrijden registreren en door middel van AI voorspellen hoe de spelers gaan bewegen. Met de nieuwe versie van de technologie, Hypermotion V, kan EA de animaties van spelers maken op basis van video’s. Op deze manier worden de bewegingen van de spelers in het spel realistischer.

Icons en chemistry

Icons zoals Maradona, Pelé, Ronaldinho enzovoort zitten al jaren in FIFA. Het enige punt van kritiek door veel spelers is dat ze niet veel bijdragen aan je team omdat ze geen chemistry toevoegen. Chemistry houdt in dat spelers elkaar ‘kennen’ binnen een team waardoor ze beter gaan spelen. In EA Sports FC 24 kunnen icons chemistry toevoegen aan een team waardoor ze meer van waarde kunnen zijn in een team.

Gameplay trailer

Mocht je nog niet echt overtuigd zijn van de nieuwe game, check dan even deze trailer.

Hoe kan ik EA Sports FC 24 spelen?

De nieuwe voetbalgame wordt uitgebracht op vrijdag 29 september voor de volgende platforms:

 • Nintendo Switch
 • PlayStation 4
 • PlayStation 5
 • PC
 • Xbox One
 • Xbox Series X/S

Voor spelers van de ‘Ultimate Edition’ is het spel een week eerder, op 22 september, al beschikbaar om te spelen.

Verschillende edities EA Sports FC 24

Er zijn twee versies van EA Sports FC 24 te krijgen. De Standard Edition en de Ultimate Edition. Bij beide edities krijg je extra items voor in het spel.

Standard Edition

 • Leenspeleritem Haaland voor 10 Ultimate Team-wedstrijden
 • Twee leenspelerkeuze-items voor 5 Ultimate Team-wedstrijden

De Standard Edition is voor PlayStation 4&5 €64,99. Voor Xbox Series X en One is de game voor €54,99 te krijgen. Voor de Nintendo Switch is de game voor €54,99 te krijgen en voor PC €59,99.

Ultimate Edition

 • Tot 7 dagen eerder toegang
 • 4600 FC-punten
 • Team of the Week 1 spelersitem

De Ultimate Edition is te pre-orderen voor €109,99.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in