Versoepelingen coronamaatregelen amateurvoetbal

0
1382

Het is eindelijk zo ver! Vanaf gisteren (3 maart) is het weer toegestaan voor spelers tot 27 jaar om samen buiten een balletje te trappen. Wel heel sneu voor de voetbalfanaten die precies op 3 maart hun 27e verjaardag hebben. De één wordt blij gemaakt met een dooie mus en de ander met een voetbal.

En de anderhalve meter afstand dan?

Je hoeft ook niet op anderhalve meter een afwerkingsoefening te doen maar kan je weer ouderwets de enkeltjes van je teamgenoot blauw trappen. Gelukkig maar! Want voetbal is gewoon een contactsport en zo hoort het te zijn. Wedstrijden kunnen nog niet gespeeld worden maar we zijn natuurlijk allang al blij dat we überhaupt weer een balletje kunnen trappen.

Wat zijn de regels?

Wat mag wel en wat mag niet met de huidige versoepelingen? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben we hier voor jou een opsomming van alle nieuwe regels betreft de versoepelingen van het amateurvoetbal:

 • Wedstrijden uit alle amateurcompetities zijn niet toegestaan
 • Alle kantines en kleedkamers blijven gesloten
 • Alle binnensportaccommodaties blijven gesloten
 • Geen publiek toegestaan bij de trainingen
 • Trainen mag weer in teamverband zonder restricties voor spelers tot 27 jaar
 • Onderling mogen spelers tot 27 jaar oefenwedstrijden spelen tegen teams van dezelfde club. Hierbij verschilt het beleid per voetbalvereniging
 • Anderhalve meter hoeft zoals eerder genoemd dus niet te worden gehandhaafd

Tips voor de eerste trainingen

Hoe enthousiast vele amateurvoetballers ook zijn. De kans is groot dat de pret alweer bederft bij het eerste sprintje waarbij je gelijk bijna alles afscheurt. Daarom vind je hieronder enkele tips om heelhuids door je eerste trainingen te komen.

 • Doe voor de verandering eens een warming-up. En nee, een sigaret roken voor de training wat door vele kelderklasse voetballers wordt gezien als de ideale opwarming is niet voldoende. Je voetbalt hopelijk niet met je keel. De rest van je lichaam moet ook even warm worden zodat je niet gelijk alles afscheurt bij de eerste beste beweging.
 • Vergeet je scheenbeschermers niet! Een van de meest vergeten voetbalspullen zijn toch wel de scheenbeschermers. Het is een aanrader om deze alvast klaar te leggen. Je kent vast wel die ene lompe speler uit je team. Na maanden geen bal te raken zullen bewegingen nóg meer ongecontroleerd zijn. Voor dat je het weet heb je een paar noppen op je scheenbeen.
 • Neem beademingsapparatuur mee. De kans is erg klein dat de gemiddelde kelderklasse voetballer zijn conditie goed op peil heeft gehouden. Bij de eerste paar sprintjes zullen vele amateurvoetballers al happen naar lucht. Dit zal na een paar trainingen hopelijk weer een beetje op het oude niveau komen.
 • Vertrek op tijd van de voetbalvereniging. De avondklok is natuurlijk nog steeds van kracht. Terugfietsen wordt waarschijnlijk wel iets zwaarder dan de heenweg. Vertrek dus op tijd zodat je niet enorm hoeft te haasten of geen boete mee naar huis neemt.

De redactie van Doordebenen wensen degenen die eindelijk weer het voetbalveld op mogen veel voetbalplezier toe. Met de tips worden er hopelijk veel blessures voorkomen. Echte wedstrijden spelen in competitieverband of een 3e helft in de voetbalkantine laat nog even op zich wachten maar dat mag de pret niet drukken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here