Ron Vlaar beëindigt zijn voetbalcarrière

0
992
ron vlaar en messi

Ron Vlaar stopt per direct met voetballen. De inmiddels 35-jarige verdediger heeft te veel last van blessures en kan het fysiek niet meer opbrengen om op topniveau te blijven acteren.

Vlaar begon zijn carrière bij AZ en maakte in 2005 de overstap naar Feyenoord. Hij kreeg door zijn sterke optredens al gauw de bijnaam ‘Ron Beton’ en speelde op 8 oktober 2005 zijn eerste interland voor het Nederlands elftal. In 2012 maakte hij de overstap van Feyenoord naar Aston Villa en werd daar ook aanvoerder van club uit de Premier League. In 2015 ging hij terug naar AZ voor een nieuw dienstverband en zet nu dus halverwege het seizoen een punt achter z’n loopbaan. Vlaar blijft nog wel aan AZ verbonden, ook al is het nog niet duidelijk in welke rol dit zal zijn.

Ron z’n carrière werd gekenmerkt door blessureleed. In zijn tijd bij Feyenoord scheurde hij twee keer zijn kruisband waardoor hij het WK van 2010 moest missen. Bij Aston Villa kreeg hij ook last van blessures door de intensiteit van de Premier League. Naast zijn blessures zullen velen Vlaar herinneren als de voetballer die de beslissende penalty tegen Argentinië miste. Maar voor de redactie van Doordebenen blijft Ron Beton de man die een geweldig WK speelde in 2014 en in diezelfde wedstrijd Lionel Messi in zijn broekzak had.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here